Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης νέου Δ.Σ. και Αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά κυρίως μπροστά στο μεγάλο διακύβευμα του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της ανάδειξης νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τον Ιούνιο του 2015, είναι επίκαιρη η συζήτηση περί ανεξάρτητων και ''ανεξάρτητων'' ψηφοδελτίων. 
Το σύνολο των παρατάξεων δηλώνει ''ανεξαρτησία'' είτε δηλωτικά στον τίτλο, είτε στις βασικές αρχές, είτε μέσα από μετονομασίες που φθάνουν να θεωρηθούν ''μάσκα υποκρισίας''. Οι περισσότερες ωστόσο παρατάξεις, την ίδια στιγμή, δεν μπορούν να κρύψουν την άμεση ή έμμεση διασύνδεσή τους με έναν κομματικό φορέα. Παρά τις όποιες ενστάσεις για την αναγκαιότητα κομματικής διασύνδεσης του συνδικαλιστικού κινήματος με κομματικούς φορείς, ωστόσο, η αποτύπωση των εκλογικών δυνάμεων προφανώς καταδεικνύει τη βούληση των εκπαιδευτικών αλλά και τη χειραφέτησή τους γύρω από κομματικούς μηχανισμούς.
Τα ''Ανεξάρτητα Σχήματα'' ανά τη χώρα συσπειρωθήκαμε σε μια κίνηση υπεράνω κομμάτων και μηχανισμών. Διαμορφώσαμε ένα αμιγώς συνδικαλιστικό κίνημα που στόχο έχει την ανάταξη του συνδικαλισμού στο χώρο μας εκτός κομματικών γραμμών, εκτός κομματικών εντολών και κυρίως εκτός ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ. Στη δυσκολότερη εποχή για ενασχόληση με το συνδικαλισμό, απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αποφασίσαμε το δύσκολο δρόμο, της σύγκρουσης με το κατεστημένο, όπως αυτό εκφράζεται από τις ''μεγάλες'' παρατάξεις και τον αγώνα επαναπροσδιορισμού της ταξικής μας συνείδησης. 
Τι ακριβώς όμως συμβαίνει με τους ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ''; ΓΙΑ ΑΡΧΗ ας αναρωτηθούμε πότε και αν κατήγγειλε η ΠΑΣΚ-ΔΗ.ΣΥ. το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα κυβερνητικά στελέχη που ανήκουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., τις εκπαιδευτικές πολιτικές επιλογές του πρώην υφυπουργού παιδείας Σ.Κεδίκογλου που ανήκει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή σήμερα του Υπουργού Παιδείας Α.Λοβέρδου. Με περισσή ευκολία όμως επιλέγουν έναν γενικόλογο αφορισμό της κυβέρνησης, ξεχνώντας όμως πως αυτή η κυβέρνηση έχει εταίρους με ονόματα ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ και Νέα Δημοκρατία. Έως ότου λοιπόν αποφασίσουν να διαχωρίσουν στα σοβαρά τη θέση τους, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ε.Βενιζέλος θα τους εκθέτει δημοσίως. 

* Μετά από εκτενή διαδικτυακό διάλογο με συναδέλφισσα από την Κρήτη, παραθέτω 2 ανακοινώσεις της ΠΑΣΚ περί ανεξαρτησίας της από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ικανοποιώντας την κοινή μας αντίληψη περί δημοκρατικού διαλόγου, έστω και ιντερνετικού. Ανάρτηση 1  Ανάρτηση 2

Δεν επιχειρηματολογώ επιπρόσθετα, μιας και κάτι τέτοιο θα αδικούσε κάθε έννοια διαλόγου, αφού έχω και το καρπούζι και το μαχαίρι. Ωστόσο, της έχω απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για αποτύπωση των απόψεών της στο blog μου ενυπόγραφα.

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου