Αρχειακό Υλικό

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χαλκιδικής έχει μακρά ιστορία, που ζωντανεύει μέσα από το Διδασκαλικό Βήμα, όπως και όλες οι πτυχές της εκπαιδευτικής πολιτικής και του συνδικαλισμού. Με μελανά χρώματα γραμμένη η εκπαιδευτική πολιτική, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους επιβολής διοικήσεων, αλλά κυρίως με περιόδους δραστηριοποίησης συναδέλφων που ανέδειξαν την πολιτική και κοινωνική ενέργεια στον κεντρικό πυρήνα δράσης τους. Σταδιακά θα σας κοινοποιώ όσα ενδιαφέροντα εντοπίζω στην αναζήτηση ιστορικών τεκμηρίων στο αρχειακό μου υλικό. 
Με ιδιαίτερη χαρά θα αναζητούσα προς δημοσίευση κείμενα, υλικό και τεκμήρια κατά τα κοινά μας ενδιαφέροντα. Κατά συνέπεια, αν σας ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο, ένας εκπαιδευτικός τομέας, μια συγκεκριμένη χρονική περίοδος ή πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο στην ιστορία της εκπαιδευτικής πολιτικής μας, δεν έχετε παρά να μου στείλετε ένα mail, στη δ/νση pe60xalkidikis@gmail.com. 
______________________________________________________________________________
Ανάρτηση 25.2.2013
Διδασκαλικό Βήμα 25 Ιανουαρίου 1975, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Πολυγύρου, λίγο μετά την επανεγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα και φυσικά στις κάθετες και οριζόντιες πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενεργοποιείται με ιδιαίτερη ευαισθησία, συγκεντρώνοντας υλικά και χρήματα για τον Κυπριακό λαό. Είναι τουλάχιστον συγκινητική η αναφορά του Διδασκαλικού Βήματος αν αναλογιστούμε το ύψος των χρημάτων, την αγοραστική δύναμη δηλαδή των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν, σε μια περίοδο δεινής οικονομικής κατάστασης (για άλλη μια φορά) στη χώρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου