Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ...


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, στις 5 Νοεμβρίου 2013 αναδείξατε το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο
πρώτη παράταξη στις εκλογές, με μικρή ωστόσο διαφορά από τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ. Τότε, το βράδυ ήδη των εκλογών, έκανα λόγο για ισοβαρή δύναμη των ψηφοδελτίων και άρα ανάληψη κοινής ευθύνης. Μετέφρασα το μήνυμά σας στην έκφραση ''βρείτε τα, είναι η τελευταία σας ευκαιρία''. 

Υπό αυτές τις συνθήκες προσπάθησα, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, να προχωρήσουμε μπροστά, να υπερβούμε όσα χωρίζουν τους επτά μέσα στο Δ.Σ., αλλά συχνά αφήνουν παγερά αδιάφορους εσάς, δουλεύοντας για το καλό του συλλόγου. Με αυτό το πνεύμα και ως ένδειξη καλής προαίρεσης δέχθηκα να ζητήσουμε τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ για τη διάρκεια της θητείας μας. Ενώ δηλαδή 4 μέλη του νέου ΔΣ (2 ΔΑΚΕ + 2 ΠΑΣΚ) έκαναν λόγο για διετή θητεία, το μέλος του ΠΑΜΕ και οι δύο του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου θεωρήσαμε απίθανα τα σενάρια, μιας και είχαμε εκλεγεί με το παλιό καταστατικό που προέβλεπε μονοετή θητεία. 

Η γνωμοδότηση αργούσε και μόλις στις 2 Δεκεμβρίου 2013, μετά από πιέσεις του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ και όταν δήλωσα ευθέως πως πλέον θα πρέπει να προχωρήσουμε σε διοίκηση πρωτοδικείου δέχθηκαν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ να πάμε σε διαδικασία ανάδειξης Δ.Σ. Ήταν, τότε, ξεκάθαρη η θέση μου, είχε δημοσιευθεί και στο blog μου, αλλά κατατέθηκε και στις συνεδριάσεις του ΔΣ, να είναι κυλιόμενη η ανάληψη ευθύνης του Προέδρου από τις 3 παρατάξεις που ήταν περίπου ισοδύναμες. Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ μόνο με διετή θητεία το δέχονταν. Παρ' όλα αυτά, όμως, στη διαδικασία που ακολούθησε αναδείχθηκα με 3 ψήφους, ενώ η ΔΑΚΕ ψήφισε το δικό της υποψήφιο (2 ψήφους) και η ΠΑΣΚ τον δικό της υποψήφιο (2 ψήφους).  Έτσι είναι η δημοκρατία συνάδελφοι. 

Γνώριζα πως είχα εκλεγεί με ισορροπία του τρόμου. Γνώριζα πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Δεν χωνεύεται εύκολα εξάλλου με έναν χρόνο παρουσία στα συνδικαλιστικά του νομού να αγγίζεις το 25% των ψήφων. 

Και επειδή ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ δεν ήμουν και δεν σκοπεύω να γίνω τώρα, κρατώντας με νύχια και με δόντια την καρέκλα του ΠΡΟΕΔΡΟΥ, είχα αποφασίσει στις 2 Μαρτίου, ημερομηνία συμπλήρωσης 3 μηνών, να παραιτηθώ, προκειμένου να αναλάβει Πρόεδρος αναλογικά από τη δεύτερη παράταξη και αναμένοντας κατόπιν από την πλευρά του 2ου ψηφοδελτίου να παραιτηθεί μετά το πέρας των τριών μηνών και να αναλάβει από το 3ο ψηφοδέλτιο. Μην ακούσετε όσους σας πουν άσκοπες διαδικασίες, τζάμπα διαδικασίες και καθυστερήσεις κλπ. Μια μετάβαση στην εφορία του Πολυγύρου είναι απλά για να δηλωθεί ο νέος Πρόεδρος. Θα το πουν αυτοί που για ένα μήνα ερμήνευαν το καταστατικό κατά το δοκούν. Είναι αυτοί που το ίδιο καταστατικό το έκαναν κουρελόχαρτο στη Γ.Σ. του Μαϊου, ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΟΜΩΣ. Εξάλλου μπροστά στο ΕΝΩΤΙΚΑ που λένε κάποιοι και δεν το εννοούν, τί ποιό ενωτικό απ' αυτό; Ποιό το καλύτερο μήνυμα πως μπορούμε να λειτουργήσουμε με κάθε τρόπο; Έτσι, στις 2 Μαρτίου θα υπέβαλλα την παραίτησή μου για να γίνει Πρόεδρος από το 2ο ψηφοδέλτιο και μετά από το 3ο. Και πραγματικά σκόπευα ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΨΗΦΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΩ...Σκόπευα έως την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου που έγινε το Δ.Σ. στα γραφεία μας στον Πολύγυρο. 

Επισπεύδω τη διαδικασία παραίτησής μου κατά είκοσι περίπου ημέρες, διότι: 
α) συνάδελφοι δέχθηκα απειλή/προειδοποίηση μήνυσης από μέλος του Δ.Σ. Με προειδοποίησε παρουσία όλου του Δ.Σ. και 2 μελών του πρώην Β.Συλλόγου πως ''αν γράψεις το όνομά μου στο blog σου θα σε μηνύσω''. Μην γελιέστε, δεν θα μου έκανε μήνυση γιατί θα έγραφα το όνομά του, αλλά γιατί θα δημοσιοποιούσα τις προτάσεις του. Το είπε δύο φορές και μόνο όταν τον κάλεσα να ανακαλέσει το απέσυρε. Η στάση του συναδέλφου και όσων από το Δ.Σ. παρευρέθησαν και δεν έλαβαν θέση καταδικάζοντας και απομονώνοντας τον συνάδελφο ελέγχεται ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Επισπεύδω λοιπόν τη μετάβαση της ευθύνης του Προέδρου στον επόμενο, από το 2ο ή 3ο ψηφοδέλτιο, ας επιλέξουν τη σειρά ανάληψης της ευθύνης, δίνοντας τη δυνατότητα στον συνάδελφο που με απείλησε/προειδοποίησε να υποβάλλει μήνυση σε ένα απλό μέλος του Δ.Σ. και όχι στον Πρόεδρο του Συλλόγου! Για να μην μπερδεύεστε, θα έθετε σε αργία έναν συνάδελφό του! Είναι αρκετά παλιός στα συνδικαλιστικά για να γνωρίζει το νέο πειθαρχικό δίκαιο και τις συνέπειες μιας μήνυσης.
β) αυτούς τους δύο μήνες έβαζαν τρικλοποδιές με κάθε τρόπο ορισμένοι συνάδελφοι στο Δ.Σ. Τρικλοποδιές όχι σε μένα. Τρικλοποδιές στο να πάμε μπροστά, στο να γίνουν πράγματα. Είναι άλλα τα διακυβεύματά τους, ιδιαίτερα αυτή την εποχή...Αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν, σαν μικρά παιδιά που τους πήραν το παιχνίδι τους, διότι ως παιχνίδι το βλέπουν και εφαλτήριο. Αλλά δεν είναι του παρόντος. Έχουμε τόσο χρόνο μπροστά μας να τα πούμε αναλυτικά.

Κατά τα λοιπά, όσα προώθησα ως Πρόεδρος, ως μέλος του Δ.Σ. ελέγχονται από εσάς. Ελέγχομαι για πράξεις και παραλείψεις από ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΟΜΩΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (πρώην Βόρειος και ο δικός μας). ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΤΕ. Θα παραμείνω στον αγώνα, όσο αντέχω, όσο αντέχει η τσέπη μου, όσο αντέχει η λογική μου. 

Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου έχει συμφωνηθεί να γίνει έκτακτο Δ.Σ. για την οργάνωση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου. Σ' αυτό το Δ.Σ. θα καταθέσω την παραίτησή μου και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες εκλογής του νέου Προέδρου. Σας ζητώ να δείξετε ενδιαφέρον για το Σύλλογο. Σας ζητώ να έρθετε κοντά και να αλλάξετε όσα δεν σας εκφράζουν. Σας ζητώ να μας αλλάξετε όλους αν δεν σας κάνουμε. Αλλά ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου