Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ MYSCHOOL

Όταν πέρυσι είχαμε την ευθύνη του Προεδρείου στο Δ.Σ., ως μέλη του Δ.Σ. από το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, είχαμε καταθέσει πρόταση προσφυγής για την ψηφιακή εφαρμογή MySchool στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου του Δ.Σ. συνέταξα την καταγγελία η οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2013. Μετά την κοινοποίηση της καταγγελίας μας επικοινώνησαν μαζί μας ο Σύλλογος Γονέων της Σύρου και η ΟΛΜΕ, ενώ η ΔΟΕ ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΟΕ ακολούθησε τη δική μας στρατηγική και κατέθεσε αντίστοιχη καταγγελία άμεσα...μόλις 4 μήνες αργότερα, στις 9 Μαρτίου 2014...!!!
Σήμερα, και εγώ από το alfavita ενημερώθηκα πως επιτέλους η Αρχή απάντησε και φαίνεται ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ στη 2η σελίδα πως ο Σύλλογός μας, της Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής κινητοποιήθηκε άμεσα. Αισθάνομαι πολλαπλά δικαιωμένος. 1ον γιατί μαζί με τον Φραγκόπουλο Μ. είχαμε καταθέσει τη σχετική πρόταση, 2ον γιατί συμφώνησαν ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ., 3ον γιατί επί ένα χρόνο τηλεφωνούσα κάθε δύο βδομάδες στην Αρχή πιέζοντας για την απόφασή τους, 4ον γιατί δείξαμε πως δεν είμαστε ιθαγενείς άβουλοι στις επιταγές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης και 5ον γιατί ακόμα λειτουργούν ορισμένοι θεσμοί στη χώρα. 
Για την ιστορία, γιατί και αυτή φαλκιδεύεται συχνά στην ανάγκη επίτευξης μικροκομματικών επιδιώξεων, καταθέτω την αρχική καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κεντρικής & Νότιας Χαλκιδικής, αλλά και την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Στην ουσία της ιστορίας. Μας δικαιώνει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων; Κατ' εμέ ΜΕΡΙΚΩΣ. Τουλάχιστον υποχρεώνει το ΥΠΑΙΘ να αναδιπλωθεί στα στοιχεία που ζητά στο MySchool και να αναπροσαρμόσει τις συνθήκες ασφαλείας κατά τη λειτουργία της πλατφόρμας. 

Η αρχική καταγγελία του συλλόγου μας ΕΔΩ
Η απάντηση της ΑΠΠΔ ΕΔΩ.

Ένα ερώτημα μόνο: Γνωρίζω πως τον Ιανουάριο η Αρχή μας κοινοποίησε το έγγραφο με το οποίο καλούσε το ΥΠΑΙΘ να απαντήσει, το οποίο λάβαμε στο Δ.Σ. με σημαντική καθυστέρηση. Είναι δυνατόν αυτή τη φορά να μην μας έχει στείλει την απόφασή της, όταν έχει εκδοθεί στις 2 Οκτωβρίου 2014;;; Αν έχει έρθει σε γνώση μελών του Δ.Σ. και δεν έχει κοινοποιηθεί είναι προφανές πως προκύπτουν άλλα ζητήματα για το εγγύς μέλλον...

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου