Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



Μία ιστορία…χίλιες λέξεις!
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας τεράστιος πλάτανος. Κάποια πουλιά αποφάσισαν να χτίσουν τη φωλιά τους στα κλαδιά του. Στην αρχή η σχέση του πλάτανου με τα πουλιά ήταν αρμονικές και η ζωή τους κυλούσε ομαλά. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, ο πλάτανος άρχισε να γίνεται αλαζονικός. Απαγόρευε στα πουλιά να κελαηδούν ελεύθερα, ενώ δεν τα άφηνε να απομακρύνονται από αυτόν, απειλώντας τα ότι κινδυνεύουν κι ότι μόνο αυτός μπορούσε να τους προσφέρει ασφάλεια. Τα πουλιά με τον καιρό άρχισαν να αισθάνονται φοβισμένα κι αδύναμα και προσπαθούσαν να ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες του πλάτανου από φόβο μήπως πάθουν κάτι κακό.
Μια μέρα έτυχε να περνά από εκεί ένας νεαρός με επαναστατικές ιδέες και είδε τα πουλιά να είναι ζαρωμένα στη φωλιά τους. Αμέσως, τα ρώτησε τι τα απασχολεί κι εκείνα εξιστόρησαν τι συνέβαινε. Τότε ο νεαρός γέλασε και τους είπε:

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι κινδυνεύετε εσείς, αν απομακρυνθείτε από τον πλάτανο. Εξάλλου, υπάρχουν αμέτρητα δέντρα στο δάσος και πολύ καλύτερα για να χτίσετε τη φωλιά σας. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθεί να σας φοβίσει μην τυχόν και φύγετε και μαραθεί. Αυτός είναι που σας έχει ανάγκη κι όχι εσείς. Τόσα χρόνια που έχετε τα κλαδιά του τη φωλιά σας τον βοηθήσατε να γίνει τεράστιος και να αναπτυχθεί. Χτίζοντας εδώ τη φωλιά σας με τις κουτσουλιές σας ρίχνατε λίπασμα στις ρίζες του και του δίνατε δύναμη να μεγαλώσει. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι τι θα κάνετε εσείς χωρίς αυτόν , αλλά τι θα κάνει εκείνος χωρίς εσάς!» Ποιος τελικά είναι ο δυνατός;

Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Κανείς άλλος.
Το ερώτημα είναι θέλουμε;
ΠΥΣΠΕ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                 ΑΠΥΣΠΕ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΚΥΣΠΕ
ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ          ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ                                        (Συμμετέχοντες Ν.Χαλκιδικής)
Καγκέλης Γεώργιος                                            Ουδατζής Νικόλαος
Κατσαβός Περικλής                                           Φραγκόπουλος Μιχαήλ
Τσάκωνα Μαρία
Τσενεσίζης Ανδρέας
Τσιρίγκα Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου