Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΓΙΑ ΠΥΣΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ


5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Σε λίγες μέρες πραγματοποιούνται οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ , ΑΠΥΣΠΕ , ΠΥΣΠΕ ) αιρετών εκπροσώπων μας στα όργανα διοίκησης.
Δυστυχώς είναι γνωστός σε όλους ο βίος και η πολιτεία των υπηρεσιακών συμβουλίων. ΔΕΝ θέλουμε τα υπηρεσιακά συμβούλια χώρους επικύρωσης και νομιμοποίησης των αποφάσεων (παράνομων σε πολλές περιπτώσεις) της Διοίκησης. ΔΕΝ θέλουμε τα υπηρεσιακά συμβούλια χώρο συναλλαγής και εξαγοράς συνειδήσεων. ΔΕΝ θέλουμε οι αιρετοί εκπρόσωποί μας να είναι το μακρύ χέρι της διοίκησης. ΔΕΝ θέλουμε οι εκπρόσωποί μας να είναι εκπρόσωποι κάποιου κόμματος. ΔΕΝ έχουμε αυταπάτες για το ρόλο και τις δυνατότητες παρέμβασης Ανεξάρτητων αιρετών μιας και θα είναι μειοψηφία στις αποφάσεις των συμβουλίων.

Θέλουμε όμως αιρετούς οι οποίοι:

-      Να πρωτοστατούν στην υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.
-      Να υπερασπίζουν τις θέσεις και τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων.
-      Να αντιστέκονται και να καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες της διοίκησης.
-      Να ενδιαφέρονται για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
-      Να επιβάλουν στην πράξη την αυτοδιοίκηση της εκπαίδευσης.
-      Τέλος θεωρούμε αναγκαίο οι αιρετοί να έχουν δικαίωμα μόνο μιας συν μιας θητείας στα υπηρεσιακά συμβούλια και με κυλιόμενη εκπροσώπηση από τον αναπληρωματικό τους κατά τη θητεία τους.

ΟΙ  ΔΙΚΕΣ  ΜΑΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

1. ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΚΑΤΑΡΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ‘’ΑΠΟΡΡΗΤΟ’’

Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, οι αιρετοί δεν είναι, στην ουσία, υποχρεωμένοι να λογοδοτούν πουθενά! Είναι ο μόνος θεσμός – όπως και όλο το Υπηρεσιακό Συμβούλιο – που είναι στο απυρόβλητο! Δεν δεχόμαστε τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα να αποτελούν τον τόπο ενημέρωσής μας!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ την υποχρεωτική, ανά εξάμηνο, λογοδοσία των αιρετών και την κατάργηση του «απορρήτου» που, κατά την άποψή μας, είναι μια καλή δικαιολογία για τη διατήρηση του ύποπτου καθεστώτος της αδιαφάνειας, της αυθαιρεσίας και των πελατειακών σχέσεων.

2. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΩΣ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΣΠΕ

Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Η χρόνια παραμονή σε θέση εξουσίας συχνά διαφθείρει. Εξ’ άλλου, δεν θα πρέπει να στερήσουμε τη δυνατότητα από νέους και αξιόλογους συναδέλφους να ασχοληθούν και να προσφέρουν κι αυτοί.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ η συνολική υπηρεσιακή θητεία να είναι τέσσερα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος διατελέσει αιρετός για δύο θητείες, δεν θα έχει πλέον δικαίωμα να γίνει ποτέ προϊστάμενος.

3. ΑΣΥΜΒΑΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Εφ’ όσον οι αιρετοί βρίσκονται υπό την κρίση των τοπικών συλλόγων, η παρουσία τους στο συνδικάτο υπονομεύει τον ‘’ελεγκτικό’’ του ρόλο. Δεν είναι δυνατόν να συμπίπτει ο ‘’ελέγχων’’ με τον ‘’ελεγχόμενο’’, να ταυτίζεται ο ‘’κρίνων’’ με τον ‘’κρινόμενο’’.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ το ασυμβίβαστο εκλογής μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε Δ.Σ. τοπικών συλλόγων

4 . ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τραβάμε την κουρτίνα της συνδιαλλαγής που ‘’εμφανίζουν’’ ή ‘’αποκρύπτουν’’ κενά στα σχολεία τους κατά το δοκούν, προκειμένου, σε συνεργασία με άλλα υπηρεσιακά μέλη, αιρετά και μη, να ‘’βολέψουν’’ τα δικά τους ‘’παιδιά/συναδέλφους’’.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ τη δημιουργία πενταμελών επιτροπών, ένας εκ των οποίων θα είναι ο Δ/ντής της σχολικής μονάδας με αρμοδιότητα την καταγραφή των ‘’κενών’’ εκπαιδευτικών και την αποστολή των στοιχείων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

5. ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΔΗΛΩΘΕΙ ΚΕΝΟ.
Η διαφάνεια είναι το αντίδοτο για τις αδικίες, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Η κατάργηση του «απόρρητου», όπως είπαμε, των συνεδριάσεων των Υ.Σ. και η δημοσίευση, στα σχολεία και το διαδίκτυο, των αποσπάσεων, τοποθετήσεων κ.λ.π. αναλυτικά (με μόρια κ.ά.) είναι απαραίτητη.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, υποχρεωτική προκήρυξη και επαναπροκήρυξη των κενούμενων θέσεων με δημόσια ενημέρωση όλων των συναδέλφων, αλλά και η απαγόρευση τοποθέτησης σε σχολείο αν δεν έχει προηγουμένως δηλωθεί κενό.

Δεσμευόμαστε
Για πλήρη διαφάνεια των αιρετών μας στα συμβούλια. Έτσι προτείνουμε τη συγκρότηση μέσα από τους συλλόγους μας ομάδων υποστήριξης και ελέγχου των αιρετών στις οποίες θα μπορούν να μετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί χωρίς κανένα αποκλεισμό.
Συμμετοχή των εκπροσώπων των πρωτοβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων στις συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΠΕ όταν συζητούνται θέματα μείζονος σημασίας του κλάδου.
Πριν από κάθε συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ που αφορά σημαντικά ζητήματα πρέπει υποχρεωτικά οι αιρετοί να ενημερώνουν τα συνδικαλιστικά όργανα και να υλοποιούν τις προτάσεις τους.


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Με τη μαζική συμμετοχή μας και τη στήριξη του ψηφοδελτίου ‘’ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ’’ στις εκλογές του ΠΥΣΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ μπορούμε να ανατρέψουμε την υφιστάμενη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΠΥΣΠΕ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Καγκέλης Γεώργιος
Κατσαβός Περικλής
Τσάκωνα Μαρία
Τσενεσίζης Ανδρέας
Τσιρίγκα Ολυμπία


Ουδατζής Νίκος
ΠΕ 60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου