Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (;;;) ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

Αντέδρασε η Ομοσπονδία στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση των Δ/ντών και Προϊσταμένων έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Επαρκής ή ανεπαρκής η κατεύθυνση της ΔΟΕ καλούμαστε να τη διαμορφώσουμε σε πρακτική εφαρμογή και κυρίως να την εφαρμόσουμε όλοι και πρωτίστως όσοι συμμετέχουμε στα συνδικαλιστικά δρώμενα, κατέχοντας μάλιστα και θέση στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Ή δεν είναι για όλους έτσι;;;

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, πρέπει να ξαναδούμε τη συνολική στρατηγική μας απέναντι στο Υπουργείο. Δεν σας κρύβω πως με τη μαζικότητα που καταγράφηκε στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση των Δ/ντών τον Ιούνιο, αντιλαμβάνομαι πως έχουμε χάσει μια μεγάλη μάχη, καθώς πλέον έχουμε πιστοποιημένους Δ/ντές ικανούς να προβούν σε αξιολογικές κρίσεις. Τέλος, για άλλη μια φορά, προκύπτει πως οι ''διαβεβαιώσεις'' συνδικαλιστών μας, με μεγάλη εμπειρία μάλιστα που διεκδικούν επανεκλογή τους σε υπηρεσιακά συμβούλια για 5, 6 φορά, πως τα νηπιαγωγεία δεν θα εμπλακούν σε διαδικασίες αξιολόγησης, αποδεικνύονται σαθρές και ίσως ανόητες. 

Και δεν μπορώ να μην επανέλθω στην πρόταση που κάναμε τον Νοέμβριο του 2013 δημόσια. Παραιτήσεις όλων των Δ/ντών Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων για να αντιληφθεί το Υπουργείο και η κοινή γνώμη πως οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να προασπιστούν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. 

Η απόφαση της Ομοσπονδίας ΕΔΩ.

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου