Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ A LA CARTE Ή ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ

Δυστυχώς υποχρεωνόμαστε για άλλη μια φορά να τραβήξουμε την κουρτίνα των διαδικασιών (να τις κάνει ο Θεός διαδικασίες) και των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν μας είναι ευχάριστο σίγουρα να απευθυνόμαστε στη βάση, στους συναδέλφους που ΕΥΤΥΧΩΣ σκέφτεστε ΚΑΘΑΡΑ και δίχως ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, αλλά ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ. Έτσι ξεκίνησε η αποδόμησή τους τα 2 τελευταία χρόνια. 
Όπως γνωρίζετε ή θα έπρεπε να γνωρίζετε:
1) Η θητεία του σημερινού Δ.Σ. λήγει εντός Οκτωβρίου 2014
2) Το καταστατικό προβλέπει διεξαγωγή Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και διενέργεια εκλογών το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη
3) Για πρώτη φορά, μετά τις καταστατικές αλλαγές πέρσι τον Νοέμβριο, το νέο Δ.Σ. θα είναι 9μελές και με διετή θητεία
4) Για πρώτη φορά, μετά τη συνένωση των 2 συλλόγων της Χαλκιδικής, θα εκλεγεί Δ.Σ. για το σύνολο του νομού
5) Από πέρσι υπήρχε απόφαση/εγκύκλιος του τότε Υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου για τη μη παροχή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ στους Συλλόγους για τη διενέργεια συνελεύσεων, εκλογών κλπ
6) Στις 7 Οκτωβρίου το ΥΠΑΙΘ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ομοσπονδίας για μια άδεια ετησίως με το κάτωθι κείμενο ''Σχετικά με τη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για την πραγματοποίηση των εκλογοαπολογιστικών γενικών συνελεύσεων των εκπαιδευτικών και προκειμένου να διευκολύνονται στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων, η υπηρεσία δύναται να χορηγεί συνδικαλιστική άδεια για την πραγματοποίηση των ως άνω γενικών συνελεύσεων, μίας ( 1 ) εργάσιμης ημέρας εντός του σχολικού έτους'' Το έγγραφο ΕΔΩ.
7) Τον Μάιο 2015 θα διενεργηθούν διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων που θα μεταβούν στο εκλογικό συνέδριο της ΔΟΕ, δηλαδή που θα εκλέξει το Δ.Σ. της επόμενης διετίας. 

Με αυτά τα δεδομένα, στείλαμε έγγραφο στο Δ.Σ., πατήστε ΕΔΩ, τον Σεπτέμβριο όπου στο θέμα 5 βάζουμε σε συζήτηση το θέμα διενέργειας εκλογών. Σε εκείνο το Δ.Σ. συμφωνούμε να περιμένουμε την απάντηση του Α.Λοβέρδου επί του αιτήματος της ΔΟΕ. Στις 7 Οκτώβρη λαμβάνουμε το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ για μια άδεια και με αυτό το δεδομένο αιτούμαστε Δ.Σ. ΑΜΕΣΑ για να ξεκινήσει η διαδικασία. Αρχικά, μας ενημερώνουν πως στις 13 Οκτώβρη (Δευτέρα) θα κάνουμε Δ.Σ., και στέλνουμε θέματα, όπως φαίνεται στο έγγραφο ΕΔΩ. Όλα αυτά στις 9 Οκτωβρίου. Γίνεται μια προσπάθεια να μην γίνει Δ.Σ. την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, γεγονός που από τους εκλεγμένους με το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ εκλαμβάνεται ως προσπάθεια αποφυγής ορισμού ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών νέου Δ.Σ. Τελικά γίνεται το Δ.Σ. και φτάνει η συζήτηση στο προκείμενο, δηλαδή στη διοργάνωση εκλογών άμεσα, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ. 

Στο πρώτο λεπτό ομιλίας του Προέδρου γίνεται παρέμβαση από μέλος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ και ο Πρόεδρος επιδεικνύει ετοιμότητα! ''Θιγμένος'' γαρ...(αντίστοιχη ευαισθησία δεν έδειξε όταν απειλήθηκε με μήνυση μέλος του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου από μέλος της ΠΑΣΚ) μαζεύει τα κιτάπια του και κάνει μια ηρωική έξοδο διακοπής της συνεδρίασης. Επιστρέφει όταν αντιλαμβάνεται πως την επόμενη ημέρα ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Υποχρεώνετε να συζητήσει το θέμα, αλλά απουσιάζει ο έτερος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, ωστόσο, έχει τους απαραίτητους ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ! ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ και ΕΣΑΚ. Αν αναρωτιέστε γιατί χρειαζόταν συμμάχους, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΡΙΣΗ τι θα ακολουθήσει. 

Το σύνολο των παρόντων μελών του Δ.Σ. (2 ΠΑΣΚ, 1 ΕΣΑΚ και ο ίδιος) τοποθετούνται στην ανάγκη λήψης της μιας ημέρας συνδικαλιστικής άδειας τον Μάιο για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΔΟΕ και όχι για τη διεξαγωγή εκλογών ανάδειξης νέου 9μελούς Δ.Σ. με διετή θητεία στα όρια του διευρυμένου πλέον συλλόγου για όλη την Χαλκιδική. Πρότειναν μάλιστα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ το νέο Δ.Σ. που θα αναδειχθεί στις αναπόφευκτες εκλογές του επόμενου 20ημέρου (ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ''ΠΙΘΑΝΗ'' ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ Δ.Σ.) να έχει διάρκεια επταμήνου και να παρατηθεί σύσσωμο τον Μάιο ώστε να προκληθούν εκλογές μαζί με τους αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΔΟΕ!!!

Τα 2 εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. με το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ καταδικάσαμε κάθε προσπάθεια ή απόπειρα ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΕΝΟΣ ΙΣΧΥΡΟΥ Δ.Σ., ΦΡΑΓΜΟΥ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ, ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ., κρίνοντας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Δεν θα συνεχίσουμε με όσα ειπώθηκαν, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΕΣΑΚ ως απάντηση της παρούσας δήλωσής μας. ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΜΕΣΑ. Έως τότε, σας ενημερώνουμε πως έγινε ψηφοφορία που χάσαμε με 4-2. Δηλαδή ως τις 19:20 που διεκόπη η συνεδρίαση, η απόφαση ήταν: ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ Δ.Σ. ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΟΕ. Όλα έως τις 21:20.....της ίδιας ημέρας...

Τότε, ειδοποιηθήκαμε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. πως μίλησε με μέλη της ΔΟΕ και τον ενημέρωσαν πως ο ΥΠΑΙΘ έχει δεσμευθεί για νέα συνδικαλιστική άδεια για τον Μάιο προκειμένου να ψηφίσουν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάδελφοι και να αναδειχθούν αντιπροσωπευτικά οι σύνεδροι ως προς τη δύναμη των συλλόγων. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. έμαθε στις 21:20 μετά την απόφαση του Δ.Σ. και μετά που αντιλήφθηκε την ένταση των διαμαρτυριών μας και των προθέσεων μας προσβολής κάθε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ πως θα δοθεί μάλλον και άλλη άδεια και πως πρέπει να ξανασυζητηθεί το θέμα...Έτσι, προέκυψε νέο Δ.Σ. για σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ. 

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014. Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Ο ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΜΟΝΟ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Κοινή δήλωση εκλεγμένων μελών στο Δ.Σ. με το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Ουδατζής Νίκος
Φραγκόπουλος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου