Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη πολιτική και συνδικαλιστική χρονιά που απαιτεί συσπείρωση και ενότητα. Συσπείρωση των Δημοκρατικών δυνάμεων που έχουν τη διάθεση να αντιταχθούν στην κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης, που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, που μπορούν και θέλουν να υπερβούν μίζερα πολιτικά και συνδικαλιστικά ''μικρομάγαζα'' που οριοθετούν δυνάμεις και επιτρέπουν την κυριαρχία των εξαρτημένων συνδικαλιστικών φορέων. Το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από τη σύστασή του δεν αποτελεί ένα συνδικαλιστικό σχήμα κάποιου κομματικού φορέα. Δεν ανήκει πουθενά, δεν προσμετράται πουθενά, δεν λογοδοτεί σε κανένα κόμμα παρά μόνο στους συναδέλφους.
Προσωπικά, όταν το 2012 σας πρότεινα την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Π.Ε. Χαλκιδικής σας υποσχέθηκα ανεξαρτησία φωνής και δράσης. Σας κατέθεσα σκέψεις, προτάσεις, συγκρούστηκα με πρακτικές και πολιτικές που απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και εσείς με εμπιστευθήκατε. Σε ένα χρόνο μόλις, το ψηφοδέλτιο έγινε μεγαλύτερο, με τη συνδρομή του Μιχάλη Φραγκόπουλου, του Νίκου Παπαγεωργίου και του Περικλή Κατσαβού. Το μόνο που ζήτησα από τους συναδέλφους ήταν πίστη στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στην ΙΣΟΝΟΜΙΑ και στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Καταφέραμε μαζί να ταρακουνήσουμε τις ''μεγάλες'' παρατάξεις ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ που επέλεξαν για την επιβίωσή τους τη λυκοφιλία. Απέναντι στην πρόσκαιρη λυκοφιλία τους για τη διάσωσή τους δεν καταφέραμε να αντιτάξουμε ένα ενιαίο μέτωπο, καθώς η ισορροπία δυνάμεων στο Δ.Σ. ήταν αρνητική για εμάς. Δεχθήκαμε πόλεμο που έφτασε έως και σε απειλή μήνυσης γιατί θα γνωστοποιούσαμε την αλήθεια. Δεν κάναμε πίσω, με περισσή ειλικρίνεια και ευθυκρισία αλλά κυρίως με πίστη στις προθέσεις μας και στις αρχές μας τους προκαλέσαμε να κάνουν πράξη τις απειλές τους. Δεν τολμούν όμως. Όπως δεν τολμούν να κάνουν ρήξεις, να υπερβούν τους κομματικούς τους πάτρωνες, να ανατάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι στη λαίλαπα της κυβερνητικής πολιτικής. 
Σήμερα, οι εκλογές για νέο Δ.Σ. με 2ετή θητεία και κυρίως οι εκλογές των αιρετών μας για υπηρεσιακά συμβούλια είναι σταθμός στην πορεία του συνδικαλισμού των εκπαιδευτικών στο νομό μας. Σήμερα, εμείς που ξεκινήσαμε με μικρές δυνάμεις και με τη δική σας ψήφο γίναμε δυνατότεροι, σας καλούμε να δώσουμε έναν αγώνα αναγέννησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Σας ζητάμε ΟΧΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ, αλλά την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ. Σας ζητάμε να ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, όχι για να γίνουμε η νέα ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, αλλά η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στους κυβερνητικούς εφιάλτες και τους υποτακτικούς τους. 
Με αυτό το πνεύμα καλέσαμε τις παρατάξεις ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ), ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, αλλά και αυτόνομα τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ συναδέλφους μας που επιθυμούν και μπορούν και θέλουν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ να διαμορφώσουμε μαζί τις συνθήκες αυτές
Το πλήρες κείμενο - πρόσκληση, δημόσια κοινοποιήθηκε, κατά τη συνήθη τακτική μας, στα mail των παρατάξεων και των σχολείων. 

Το κείμενο - πρόσκληση ΕΔΩ

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Χαλκιδικής
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου