Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ...

Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται από την τελευταία ανάρτησή μου, που ήταν και η παράθεση της παραίτησής μου από προϊστάμενος του 2ου Νηπιαγωγείου Ν.Μαρμαρά. Επέλεξα για προσωπικούς λόγους να μην δημοσιοποιήσω κάποιο σχόλιο παραμένοντας ενεργός στα συνδικαλιστικά μας δρώμενα. Επέλεξα η παραίτησή μου να ακολουθηθεί από ένα
διάστημα ηρεμίας για να δω όλο το σκηνικό του κλάδου μας, τον εαυτό μου, εσάς, τις προοπτικές μου, τις προοπτικές μας. Δεν πήγα στον πάγκο, δεν έβαλα σε αναστολή τη συνδικαλιστική μου παρουσία, δεν έκανα και δεν θα κάνω τέτοιο δώρο στον ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ιδιαίτερα μπροστά στα προβλήματα του κλάδου. 
Επειδή θα έχουμε το χρόνο να τα λέμε πλέον σε γνώριμους ρυθμούς, μερικές σκέψεις στα ''πεταχτά'':
1. Η δική μου παραίτηση δεν έβαλε σε προβληματισμό τους ''φίλους'' συνδικαλιστές-διευθυντές του νομού μας, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, να σηκώσουν τη σημαία της αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση; Ιδιαίτερα αυτών που θα δημιουργούσαν έντονο προβληματισμό στην κοινή γνώμη για τα προβλήματά μας ως παραιτηθέντες Δ/ντές Δημοτικών Σχολείων. Για την ιστορία, την αποδοχή της παραίτησής μου από το ΠΥΣΠΕ την πληροφορήθηκα ο ίδιος από το ΠΥΣΠΕ. Ο ένας αιρετός δεν πρόλαβε να με ενημερώσει (φόρτος εργασίας...) και ο άλλος δεν έλαβε το mail μου...με το οποίο τους ζητούσα να παρακολουθήσουν την υπόθεση στενά. ΦΕΥ...
2. Σας ενημέρωσε κανείς για τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΔΟΕ τον Ιούνιο στην Αθήνα, όπου με τη δική σας ψήφο πήγαμε 5 εκπρόσωποί σας; Για όσους δεν παρακολούθησαν τις φοβισμένες ανακοινώσεις των πρώην μεγάλων παρατάξεων για την απόφαση σταθμό του συνεδρίου, σας ενημερώνω πως, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ από τους συνέδρους τον Ιούνιο η ''ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ (Δ/ΝΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ) ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ''. Θα έρθει η ώρα που θα σας περιγράψω όσα έγιναν την τελευταία ημέρα του συνεδρίου και τους απίστευτους ακροβάτες της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στο συνέδριο για να αποφύγουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 
3.  Παράκληση για να μην το ξεχάσω προς τους 2 ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ που ΛΗΓΕΙ ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΤΟΣ...Παρακαλώ θερμά, το ζήτημα του ορισμού των προϊσταμένων στα Νηπιαγωγεία να ολοκληρωθεί κατ' απαίτησή σας συντομότερα απ' ότι τις προηγούμενες χρονιές. Δεν μπορεί συνάδελφοι να ασκούν καθήκοντα και να μην έχουν ορισθεί και κατά συνέπεια να στερούνται του ανάλογου επιμισθίου. Ακόμα και περιορισμένα σε όσα σχολεία δεν υπάρχουν αιτήσεις μετακίνησης να γίνει ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ορισμός τους!
4. Το Σάββατο οργανώνεται συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, φυσικά αφού θα έχει αποχωρήσει από το δύσκολο τοπίο η κυβερνητική συνομοσπονδία που μας απαξιώνει καθημερινά. Παρ' ότι για άλλη μια φορά οι κινητοποιήσεις θα γίνουν το απόγευμα, άγνωστο για ποιόν ακριβώς λόγο, αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ. 

Καλή Σχολική Χρονιά σε ΟΛΟΥΣ. Μέσα στη μιζέρια που επιτρέψαμε στους κυβερνώντες να δημιουργήσουν στις ζωές μας, μόνο μας στήριγμα είναι ο διπλανός μας, ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ. Ας διαφυλάξουμε τουλάχιστον την ενότητά μας και την κοινή μας συμπόρευση απέναντι στις δυσκολίες. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου