Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Για να κατανοήσετε αυτή την ανάρτηση, θα πρέπει να διαβάσετε την προηγούμενη! Η προηγούμενη παρουσιάζει με ευθύτητα, μέσω της παράταξης ''Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.'' το προφίλ των νέων Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης. Αυτή η ανάρτηση παρουσιάζει την αγχωμένη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, στις 2.1.2013, μια ημέρα πριν την ανακοίνωση των ''εκλεκτών'' μεταξύ των συναδέλφων, που έγινε στις 3.1.2013. Χωρίς δικό μου σχολιασμό και αυτή η ανακοίνωση, αφού η ΔΑΚΕ τα λέει καταπληκτικά!!! Τόσο άγχος συνάδελφοι χρονιάρες μέρες για την τοποθέτηση των νέων περιφερειακών δ/ντών; Πού μυαλό για διακοπές! Παρατηρήστε και την αγωνία για την τοποθέτηση των δ/ντών εκπαίδευσης στο τέλος!
Κορυφαία συνθήματα για το 2013 από τη Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε. ''Με παλιά υλικά χτίζονται παράγκες και όχι νέα οικοδομήματα'' και ''Γίνεται αντιληπτό, επειδή τα προβλήματα δεν «κάνουν διακοπές», ούτε η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. «κάνει διακοπές''.Μάλλον μας κάνουν πλάκα οι συνδικαλιστές της Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε., οπότε καλύτερα ''ΠΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ'' γιατί η πολιτική τακτική και ηγεσία που στηρίζετε σας δουλεύει και εσάς και το ανέχεστε ΑΚΟΜΑ! Όπως ακόμα περιμένουμε και την ανακοίνωσή σας για τις τοποθετήσεις του Υπουργείου, που όμως μαθαίνω, δεν σας ενθουσίασαν ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές...

Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε.
Αθήνα, 02/01/2013
Το 2013 ήρθε…
Καιρός να έρθουν και οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης!
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προωθήσει
τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και λύσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση
     Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. από τον Ιούνιο του 2012 και τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης που σηματοδότησε και την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, επισήμανε την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών προς όφελος της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Μεταξύ αυτών ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Εκπαίδευσης (Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι που κατά τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Διαμαντοπούλου ως επί το πλείστον η επιλογή τους έγινε με έλλειψη αξιοκρατικών κριτηρίων και με επικράτηση του κομματισμού και της ημετεροκρατίας).
     Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2012, έστω και με καθυστέρηση έξι (6) μηνών, εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος και ολοκληρώθηκε η κατάθεση των αιτήσεων για τους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.
     Έχοντας μπει στις πρώτες ημέρες του 2013 και με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επιλογή τους η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., πιστή στις αρχές και στους αγώνες της για αξιοκρατία, δικαιοσύνη και αναβάθμιση της Εκπαίδευσης, εκπροσωπώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τους συναδέλφους μας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων της μεγαλύτερης Εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας επισημαίνει τα εξής:
1. Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες επιλογής των νέων Περιφερειακών Διευθυντών, ενόψει τόσο της επανέναρξης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αμέσως μετά τις γιορτές όσο και της ύπαρξης μεγάλων ζητημάτων στην Εκπαίδευση που ζητούν λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι απερχόμενοι Περιφερειακοί Διευθυντές ετοιμάζονται να προχωρήσουν, λόγω της καθυστέρησης επιλογής των αντικαταστατών τους, στην ανασυγκρότηση των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων.
2. Οι αλλαγές αυτές να διέπονται από αξιοκρατία και δικαιοσύνη και σε καμία των περιπτώσεων να μην έχουμε και πάλι την παρουσία σε θέσεις ευθύνης ανθρώπων που ταύτισαν τη θητεία τους με την οπισθοδρόμηση και την παρακμή που βίωσε η εκπαίδευση σε εποχές ΠΑΣΟΚ και Διαμαντοπούλου.
«Με παλιά υλικά χτίζονται παράγκες και όχι νέα οικοδομήματα…»
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να κάνει το ποιοτικό άλμα που ζητά η κοινωνία μας.
3. Να υπάρξει συνέχεια στις αλλαγές και στην υπόλοιπη ιεραρχία της εκπαίδευσης και επιτέλους να αντικατασταθούν άμεσα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης που έχουν αποχωρήσει από τη θέση τους.
4. Η δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός και η εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
     Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. με τη σημερινή παρέμβασή της επιδιώκει να φανεί για μια ακόμα φορά χρήσιμη στα δρώμενα στο χώρο της Εκπαίδευσης.
     Γίνεται αντιληπτό, επειδή τα προβλήματα δεν «κάνουν διακοπές», ούτε η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. «κάνει διακοπές».
     Επαγρυπνεί, αγωνίζεται, προτείνει και επιδιώκει λύσεις.
     Οι «πρωτεύθυνοι πολίτες» της εκπαίδευσης οφείλουν να σταθούν άξιοι των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου