Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η παρούσα ανάρτηση απευθύνεται πρωτίστως στις συναδέλφους νηπιαγωγούς του Ν.Χαλκιδικής, αλλά και σε αρκετούς δασκάλους που μπορεί να βρουν τον εαυτό τους να περιγράφεται στις παρακάτω προτάσεις/σκέψεις. Αν έχετε συνηθίσει light αναρτήσεις από δημοφιλή site στο χώρο των εκπαιδευτικών, αν σας ικανοποιεί η κοινοποίηση μιας ανάρτησης ενός site ή ενός blog στο facebook ή σε κάποιο άλλο δίκτυο, δίχως πολιτική και συνδικαλιστική διάσταση, αν στην τελική δεν σας ενδιαφέρει η ταξική σας συνείδηση και η επαγγελματική σας διάσταση, ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ παρακάτω. Συγχωρέστε μου το προσωπικό ύφος της ανάρτησης, δεν έμαθα να κρύβομαι, να κάνω δημόσιες σχέσεις με τους συναδέλφους, να βαφτίζω το κρέας ψάρι.
Όταν πήρα την απόφαση να υπηρετήσω την οργανική μου θέση ως μάχιμος εκπαιδευτικός, μετά από αποσπάσεις σε ΙΕΚ και άδειες ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ για να πραγματοποιήσω τη διατριβή μου και τις προσωπικές μου φιλοδοξίες, αισθάνθηκα και την υποχρέωση να λάβω μέρος στα κοινά του κλάδου. Αδήριτη η ανάγκη να ενώσω τη φωνή μου ΔΥΝΑΤΑ με αυτή των συναδέλφων μου. Από την πρώτη μας επαφή στα τέλη Σεπτεμβρίου, μέσα από αυτό το blog, σας ενημέρωσα πως προτίθεμαι με ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ να ζητήσω την ψήφο σας και την εκπροσώπησή σας. Σας ξεκαθάρισα από τις πρώτες στιγμές της επικοινωνίας μας πως δημόσιες σχέσεις μαζί σας δεν πρόκειται να κάνω. Με όσους μίλησα δια ζώσης με κάθε τρόπο ξεκαθάρισα πως δεν θέλω προσωπική επαφή πελατειακού χαρακτήρα! Δεν σας έστειλα sms για χρόνια πολλά, το ίδιο κάνατε και εσείς! Δεν σας ζήτησα ψήφο με sms, απευθύνθηκα σε εσάς με το πιο δυνατό μου επιχείρημα, την ειλικρίνεια της πολιτικής και συνδικαλιστικής μου σκέψης. Με τιμήσατε με 66 ψήφους στις αρχαιρεσίες του νέου Δ.Σ. και με εκλέξατε ως τρίτη δύναμη. Σε διάστημα μόλις δύο μηνών με εμπιστευθήκατε διπλάσιοι στις εκλογές των αιρετών μας. Εκτέθηκα σε διάλογο μαζί σας με ανακοινώσεις και αναρτήσεις, δίνοντας σας να καταλάβετε καλύτερα την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ που σας παρουσιάζω. Για πρώτη φορά, μόλις σε διάστημα 5 μηνών, έχετε πληροφορηθεί περισσότερα απ' όσα ελπίζατε για το Σύλλογο, τις παρατάξεις και τα πρόσωπα που σας εκπροσωπούν. Δεν σας χάιδεψα τα αυτιά, δεν σας υποσχέθηκα τίποτα προσωπικό, παρά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ. Έφτασαν κάποιοι - ευτυχώς ελάχιστοι - συνάδελφοι, μέσα στη μιζέρια των πολιτικών/προσωπικών τους εξαρτήσεων, στην 22ας Απριλίου στον Πολύγυρο, να κάνουν λόγο για έναν ''καιροσκόπο'' συνδικαλιστή. Αυτοί που ούτε τη φάτσα μου δεν γνωρίζουν, αλλά έχουν μελετήσει ΑΡΙΣΤΑ το βιογραφικό μου, επιστημονικό και επαγγελματικό! Αυτοί που όταν αποφασίσω ΕΓΩ να ασχοληθώ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ θα αντιληφθούν την αμετροέπειά τους! Αυτοί που δεν ξέρουν τί σημαίνει ''καιροσκόπος'', αλλά καθ' υπόδειξη το αναμεταδίδουν μέσα στην προσωπική τους μιζέρια.
Όλα τα προηγούμενα έχουν έναν έντονα φορτισμένο τόνο, αλλά με την ωμότητά τους λένε μόνο την αλήθεια. Αλήθεια για μένα, για τους άλλους και τώρα για σένα!
Σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, το Δ.Σ. κάλεσε Δ/ντές Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων σε συνάντηση για εκατέρωθεν ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση. Πρόκειται για μια αναβληθείσα συνάντηση από την προηγούμενη Τρίτη εξαιτίας ενός θλιβερού γεγονότος στην οικογένεια ενός λαμπρού μας συναδέλφου. Άπαντες γνώριζαν την πρόσκληση! Άπαντες γνώριζαν τη θεματολογία! Άπαντες βιώνουν την ανελέητη επίθεση των κυβερνώντων εναντίον μας! Βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός αγώνα εναντίον μας. Ίσως η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις μας αυτά λέμε, αυτά μας απασχολούν, αυτά μας τρομάζουν! Θέλω απλά να πω πως δεν πρόκειται για φαντασιακές απειλές επιθέσεων! Είναι γεγονός! Αξιολόγηση, ωράριο, οργανικότητα θέσεων, υγειονομική περίθαλψη και φυσικά μισθολογικό είναι τα σοβαρότερα από τη λαίλαπα της επιθετικής ορμής των κυβερνώντων.
Το συνδικαλιστικό ΣΑΣ όργανο, έκανε το αυτονόητο, συγκάλεσε συνάντηση ενημέρωσης και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου μας. Επιλέχθηκε το Δημοτικό Σχολείο στις Καλύβες, ως περίπου το κέντρο του νομού για να διευκολυνθείτε. Αποτέλεσμα; Προσέλευση 10 περίπου Δ/ντών Δημοτικών Σχολείων και μίας Προϊστάμενης Νηπιαγωγείου! Την κρίσιμη ώρα πριν τη σύγκρουση για οριστική νίκη ή ήττα, εμείς ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΜΕ. Στη δυσκολότερη στιγμή του κλάδου μας, εμείς επιλέξαμε την ΑΠΟΧΗ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Τα έχουμε ξαναπεί, όταν βρισκόμαστε κατ' ιδίαν, οι νηπιαγωγοί υποεκπροσωπούνται, σε βαθμό ώστε να βρίσκονται ουραγοί στα αιτήματα της Δ.Ο.Ε., σαν να αποτελούν περίπου την ουρά του κλάδου. Μόνοι μας απαξιώνουμε την επαγγελματική μας παρουσία, στους συναδέλφους μας, στην κοινωνία. Όλοι έχουμε και μια δικαιολογία για την ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΧΗ. Όλοι κάτι έχουμε να κάνουμε. Όλοι ζητάμε από τους συνδικαλιστές να κάνουν κάτι! Αυτά ακούμε στα κλιμάκια ενημέρωσης για τις απεργίες. Ας μην συζητήσουμε για τα ποσοστά απεργίας των νηπιαγωγών στις κινητοποιήσεις. Γιατί συνάδελφοι; Οι δάσκαλοι είναι καλύτερα αμοιβόμενοι που καταγράφουν σεβαστά ποσοστά απεργίας; Οι συνάδελφοι Δ/ντές Δημοτικών Σχολείων που επέλεξαν να έρθουν σήμερα στη συνάντηση δεν έχουν παιδιά, σκυλιά, γιατρούς, δουλειές και τεμπελιά; Κρίμα...
Δεν με ενδιαφέρει να γίνω αρεστός και δημοφιλής! Μακάρι να μην πάρω ψήφο, παρά μόνο τη δική μου, και να δω 3 νηπιαγωγούς να συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Συλλόγου! Αλλά με μακάρι και με αμήν, δουλειά δεν γίνεται. 
Όσο είναι νωρίς, αν είναι νωρίς, πρέπει να σκεφθείτε τη στάση σας! Είναι ανάγκη να έρθετε πιο κοντά στον αγώνα που σας χρειάζεται. Ξεπεράστε προσωπικές φοβίες, αδιαφορία και ηττοπάθεια. Δώστε δύναμη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στον εαυτό σας να ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ όσα οι άλλοι ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ. 
Αύριο θα λάβετε πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για νέα συνάντηση Δ/ντών και Προϊσταμένων την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 για το Δήμο Προποντίδας, σε σχολείο εύκολα προσβάσιμο. Για λόγους ιεραρχίας και σεβασμού στις διαδικασίες, δεν ανακοινώνω ώρα και τόπο, καθώς θα λάβετε αύριο την πρόσκληση. Οι δικαιολογίες πρέπει να τελειώσουν όμως πλέον. Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών στο εξής. 
Λυπάμαι που δεν είμαι ευχάριστος. Όπως 5 μήνες τώρα ασκώ κριτική στους συναδέλφους συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων, στη διοίκηση όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, κατά τον ίδιο τρόπο οφείλω να απευθυνθώ και σε εσάς. Οι ευκαιρίες λιγοστεύουν καθημερινά, κάντε την επιλογή σας!

Νίκος Ουδατζής
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου