Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.

Εδώ και πέντε ημέρες γνωρίζαμε αρκετοί συνάδελφοι και μέλη του Δ.Σ. την επικείμενη κοινοποίηση διαθεσιμότητας συναδέλφου ΠΕ70 στο σύλλογό μας, ως αποτέλεσμα προσωπικής της αντιδικίας για θέματα ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Η κοινοποίηση της διαθεσιμότητας πραγματοποιήθηκε τελικά χθες και πλέον η συνάδελφος, επαναλαμβάνω για θέμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, αποτελεί την πρώτη συνάδελφο στο Νομό Χαλκιδικής που διώκεται ουσιαστικά με το Ν.4093/2012, το νόμο δηλαδή που μας μετέτρεψε σε έρμαια οιουδήποτε πολίτη επιλέξει, για άσχετα με την υπηρεσία ζητήματα, να μας μηνύσει ή να καταθέσει αγωγή εναντίον μας. Οι ανθρωποφαγικές διατάξεις του νόμου και κυρίως το εδάφιο για ''αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας" ως αιτία διαθεσιμότητας και παραπομπής σε πειθαρχικά συμβούλια έχουν ανοίξει την κερκόπορτα απειλών και διώξεων εναντίον μας από κάθε έναν που μπορεί να έχει προσωπικές διαφορές μαζί μας.  Οποιοσδήποτε πλέον μπορεί να μας εκβιάζει με κατάθεση μήνυσης ή αγωγής για οποιοδήποτε αδίκημα, το οποίο έως ότου δικαστεί θα μας θέσει αυτοδίκαια σε διαθεσιμότητα. Ακόμα και η προσωπική μας ζωή ή οι αρνητικές εκβάσεις αυτής μπορεί να μας οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα ως αποτέλεσμα εκδικητικής διάθεσης, μιας και ο νόμος το επιτρέπει ή μάλλον το προβλέπει. 

Και τώρα τί κάνουμε; 

Θα μείνουμε στο γνωστό ''Παρέχεται συνδικαλιστική κάλυψη" ως στήριξη στη συνάδελφο; Αρκεί αυτό; Αυτό θα θέλαμε ως μέλη του συλλόγου ως στήριξη σε αντίστοιχη περίπτωση; 

Είναι κρίσιμο στο πρώτο από τα επερχόμενα κρούσματα διώξεών μας να αποφασίσουμε μια σειρά ενεργειών υποστήριξης των μελών μας. Ιδιαίτερα καθ' όσον συντρέχουν λόγοι δίωξής της που απέχουν μακράν από ποινικά κολάσιμες πράξεις, καθώς αποτελούν, επαναλαμβάνω, προσωπικές διενέξεις. Προτείνω στα λοιπά μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη:
1) Κάλυψη εξ ολοκλήρου της δαπάνης νομικής συνδρομής της συναδέλφου έως ότου ολοκληρωθεί θετικά (γιατί έτσι θα ολοκληρωθεί) η υπόθεσή της. Η νομική συνδρομή αφορά τόσο την προσωπική της διένεξη, όσο και το πειθαρχικό συμβούλιο για τη διαθεσιμότητά της.
2) Κατάθεση αγωγής κατά του ελληνικού δημοσίου για προσβολή προσωπικότητας και ακύρωσης του τεκμηρίου της αθωότητας όπως καθιερώθηκε με τη Γαλλική Επανάσταση (!!!) και θεσπίστηκε με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ατόμου και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, οι οποίες νομικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ελληνικού Συντάγματος αποτελούν ''αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου". Στήριξη ηθική και οικονομική της συναδέλφου και διεκδίκηση της υπόθεσης έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
3) Κάλυψη του μισθού που θα της αφαιρεθεί από το ταμείο του συλλόγου ή το ταμείο αγώνα  έως ότου τελεσιδικήσει ΘΕΤΙΚΑ η υπόθεσή της.  Εφόσον δεν επαρκούν (θα ξαφνιαστώ αν συμβαίνει κάτι τέτοιο) οι οικονομικοί μας πόροι, προτείνω έκτακτη οικονομική συνδρομή όλων των μελών.
4) Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Ν.Χαλκιδικής και στον Περιφερειακό Δ/ντή Κεντρικής Μακεδονίας. Κατάθεση ψηφίσματος καταδίκης της απόφασης διαθεσιμότητας της συναδέλφου. 

Έφτασε η τρομοκρατία και ο εκβιασμός στην πόρτα μας. Ήταν απλά θέμα χρόνου εξάλλου. Το λέγαμε, αλλά λίγοι το πίστευαν. Τώρα, όμως, δυστυχώς, υπάρχει το πρώτο συμβάν. Όχι φαντασίες, όχι φήμες, άκουσα, μου είπαν, διάβασα, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. Τώρα συνάδελφοι τί κάνουμε;

Στις προηγούμενες 54 αναρτήσεις του blog μου, υπέγραφα όλα τα κείμενά μου με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι του μέλους Δ.Σ. του Συλλόγου. Γνωρίζοντας καλά το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, κατά το δυνατό, απέφευγα εκφράσεις που μπορεί να προσέφεραν στο "πιάτο" τον πειθαρχικό μου έλεγχο για προσβολή και δημιουργία αλγεινής εντύπωσης (όπως λέγαμε στη στρατιωτική μας θητεία) για την υπηρεσία. Άλλωστε στηριζόμουν πάντα σε κείμενα ή απομαγνητοφωνήσεις και ποτέ σε προσωπικές δοξασίες, πολιτικές πατημασιές άλλων, έτοιμα κείμενα των Αθηνών. Είχα δηλαδή, οπλοστάσιο την "κυβερνητική επιθετική διάταξη". 

Είναι γεγονός πως οι "συνδικαλιστές", ιδίως αυτοί που "ενοχλούν" μπαίνουν στο στόχαστρο ευκολότερα. Όσοι με θάρρος ή άγνοια κινδύνου υπογράφουν ατομικά ανακοινώσεις και αναρτήσεις κατά της κυβερνητικής λαίλαπας θα βρεθούν στο στόχαστρο, αργά ή γρήγορα. Είναι εξάλλου διαφορετικό να "συνυπογράφεις" μια ανακοίνωση της ΤΑΔΕ ΜΕΓΑΛΗΣ παράταξης με κεντρική εκπροσώπηση και διαφορετικό να κάνεις τον "Δον Κιχώτη" υπογράφοντας μόνος τις θέσεις σου, τις απόψεις σου, την κριτική σου. Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες και επειδή διακατέχομαι κυρίως από ''συνειδητή άγνοια κινδύνου"....συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο.

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου