Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Δυστυχώς δεν μπορώ να αντισταθώ εύκολα στις δηλώσεις πυροσβεστών ή επίδοξων πυροσβεστών. Πολυτάλαντοι γαρ, γνώστες της αλήθειας, ρεαλιστές και όχι φαντασιόπληκτοι, σώφρονες και με πολλές ακόμα πολιτικές και συνδικαλιστικές αρετές βοηθούν όλους όσους είναι αμετροεπείς, τσαμπουκάδες, "αδύναμα θύματα" ενός ή πολλών αδιόρατου/ων εχθρού/ών.

''...Το μυστήριο με την εξαφάνιση του γάλακτος εξιχνιάστηκε γρήγορα. Το ανακάτευαν κάθε μέρα τα γουρούνια στα πίτουρά τους. Στο περιβόλι, τα πρώιμα μήλα είχαν αρχίσει να ωριμάζουν κι ο αγέρας τα σκορπούσε δεξιά κι αριστερά. Τα ζώα είχαν θεωρήσει βέβαιο πως θα τα μοίραζαν ίσα μεταξύ τους, ώσπου, μια μέρα, βγήκε διαταγή πως όλα τα μήλα έπρεπε να μαζευτούν και να μεταφερθούν στο δωμάτιο με τα χάμουρα προς αποκλειστική χρήση των γουρουνιών. Κάποια από τα ζώα άρχισαν να μουρμουρίζουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο θέμα αυτό, όλα τα γουρούνια ήταν σύμφωνα, ακόμη κι ο Χιονής κι ο Ναπολέων. Ανέθεσαν στον Γρυλή να δώσει στα υπόλοιπα ζώα τις απαραίτητες εξηγήσεις. 
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ! φώναξε δυνατά. Ελπίζω να μη φαντάζεστε ότι εμείς τα γουρούνια το κάνουμε αυτό για λόγους εγωισμού ή προνομίων. Στην πραγματικότητα πολλοί από εμάς σιχαίνονται το γάλα και τα μήλα. Κι εγώ ο ίδιος τα σιχαίνομαι. Ο μόνος λόγος που τα παίρνουμε, είναι γιατί πρέπει να φροντίσουμε την υγεία μας. Το γάλα και τα μήλα, κι αυτό έχει αποδειχτεί επιστημονικά, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, περιέχουν συστατικά απαραίτητα για την ευημερία των γουρουνιών. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ. Όλη η διαχείριση και η οργάνωση αυτής της φάρμας εξαρτάται από εμάς..."

ΤΖΩΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ - Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Δεν πίστευα πραγματικά πως 30 χρόνια περίπου από την πρώτη ανάγνωση της "φάρμας" θα επέστρεφα ξανά. Πόσο επίκαιρη και αλληγορική. Ελπίζω να μην προκάλεσα "ανώφελη αναστάτωση" με αυτή την ανάρτηση "συνάδελφοι".

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου