Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΥΣΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - LIVE YOUR MYTH

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του Ν.Χαλκιδικής, η παρούσα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ανοικτή επιστολή προς τους αιρετούς μας εκπροσώπους στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, με αίτημα την ενημέρωσή μας για όσα συμβαίνουν εντός των ''πυλών'' του ΠΥΣΠΕ. Από τον Νοέμβρη του 2012, οπότε και ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη των συναδέλφων στους δύο αιρετούς μας για άλλα δύο χρόνια, δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Εξαιρώντας την τεχνητή  (ευχαριστώ για την ορθογραφική διόρθωση τον  αγαπητό Τάσο, χαίρομαι που με ''διαβάζει'' έστω και υπό παρότρυνσή μου) αντιπαράθεσή τους, μόλις μια εβδομάδα μετά τις εκλογές αιρετών ΠΥΣΠΕ, από την οποία ας μην ξεχνάμε πληροφορηθήκαμε ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα γεγονότα, στάσεις, ύφος συνδικαλιστικής εκπροσώπησης κλπ, αγνοείται η τύχη τους! 
Η τιμητική ανανέωση της εμπιστοσύνης των συναδέλφων στο πρόσωπό τους, αποδεικνύεται και μεταφράζεται από τους ίδιους, προφανώς, ως ''λευκή επιταγή''. Θα σημειώσω πως από τον Νοέμβριο που ανανεώθηκε η διετής θητεία τους, δεν γνωρίζουμε πόσες φορές συγκλήθηκε σε σώμα το ΠΥΣΠΕ, δεν γνωρίζουμε αν εκπροσωπηθήκαμε από τους τακτικούς ή αναπληρωματικούς αιρετούς μας, δεν γνωρίζουμε ποιά ζητήματα απασχόλησαν το ΠΥΣΠΕ, δεν γνωρίζουμε τη στάση τους, δεν γνωρίζουμε γενικώς ΤΙΠΟΤΑ! 
Είναι σαφές πως η ιστορία του ΠΥΣΠΕ και δυστυχώς η συνδικαλιστική/πολιτική μας εκπροσώπηση έχει μετατραπεί σε ''ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ'' ή για την ακρίβεια σε ''ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ ΑΡΧΗ''. Προφανώς πράττουν και αποφασίζουν κατά το δοκούν. Εξάλλου η συμμετοχή των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις και στις συναντήσεις του Δ.Σ., σε εκδηλώσεις κλπ., τους το επιτρέπει. Κανείς δεν τους ελέγχει δημοσίως, πλην της ανεξάρτητης εκπροσώπησης του γράφοντος. 
Οι δύο αιρετοί μας, προφανώς και οι αναπληρωματικοί τους, ζούν το μύθο τους στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, δεν εξηγείται διαφορετικά. Σε κλίμα χαλαρότητας έως και ραστώνης ζουν τον προσωπικό τους συνδικαλιστικό ''ΜΥΘΟ''. 
Συνάδελφοι αιρετοί, εκπρόσωποί μας, είναι ανάγκη να ενημερώσετε το σύνολο των συναδέλφων για τα τεκταινόμενα στο ΠΥΣΠΕ, να αντλήσετε απόψεις, να ανατροφοδοτηθείτε με θέσεις και προτάσεις, να εκπροσωπήσετε τελικά τους συναδέλφους σας, μιας και γι' αυτό σας επέλεξαν. Με προσωπικές επιλογές και στεγανά ενημέρωσης δεν εκπροσωπείτε ΚΑΝΕΝΑΝ, παρά μόνο τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως οι ''μεγάλες παρατάξεις'', συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΑΚ, ασκούν πολιτική κριτική ενάντια στα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και κυρίως στα ΕΝΙΑΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, καθώς, μεταξύ άλλων  επιτρέπουν τις προσωπικές επιλογές και χειραγωγήσεις σχέσεων.Φευ...

Αναμένοντας σύντομα ενημέρωση, καλό Σαββατοκύριακο. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου