Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20.2.2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 έχει προκηρυχθεί 24ωρη Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ. Στην λαίλαπα της δημοσιονομικής αφαίμαξης του μισθού μας προστίθενται καθημερινά σχεδιασμοί και ανακοινώσεις οριστικής κατάλυσης κάθε έννοιας ισονομίας και αξιοπρέπειας.
Όσα δεν πίστευες πως μπορεί να συμβούν στην προσωπική και επαγγελματική σου υπόσταση έχουν συμβεί. Είναι τουλάχιστον ουτοπικό να πιστεύει κανείς πως η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις δεν θα αγγίξουν τη μεγαλύτερη αριθμητικά ομάδα δημοσίων υπαλλήλων και όμως ακόμα προσπαθούμε να σε πείσουμε να αντιδράσεις. 
Η συμμετοχή στην απεργία, η ίδια η απεργία, είναι το τελευταίο ΟΧΥΡΟ και πρέπει να το κρατήσουμε. Με ποσοστά συμμετοχής 9% και 15% στις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις είναι προφανές πως δίνουμε το μήνυμα της ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΥΠΟΤΑΓΗΣ. Το Πάσχα πλησιάζει σε 2 μήνες και για πρώτη φορά στην καριέρα σου δεν θα σου αποδοθεί το δώρο παρά τις κρατήσεις που σου γίνονταν. Ξορκίζεις τις αρρώστιες μιας και γνωρίζεις την κατάσταση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης, αλλά συνεχίζουν να σου παρακρατούν ασφαλιστικές εισφορές. Μετά από χρόνια υπηρεσίας κατάφερες να έχεις οργανική θέση κοντά στον τόπο κατοικίας σου, αλλά και αυτό πλέον θα τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση, μιας και θα καταργηθεί η προσωποπαγής οργανικότητα των θέσεων. Προσελήφθης για την κατοχή συγκεκριμένου κεκτημένου τυπικού προσόντος (πτυχίο), έδωσες εξετάσεις ΑΣΕΠ, αξιολογήθηκες στην πράξη εντός της τάξης από μαθητές και γονείς, αλλά και πάλι δεν τους αρκεί. Με μια αξιολόγηση από ''Γενίτσαρους'' ή ''ειδικούς'' θα βρεθείς σε μια κατάσταση διαθεσιμότητας και μεθαύριο στο σπίτι σου με την ετικέτα του "ΑΝΕΠΑΡΚΗ".
Δυστυχώς, αντί να κουβεντιάζουμε για τις μελλοντικές μας κινήσεις, σε καλούμε να κάνεις το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, να συμμετάσχεις στην απεργία. Θυσίασε συνάδελφε από το υστέρημά σου τα 50,60 ή 70 ευρώ για το μέλλον σου, για το μέλλον των παιδιών σου. Θυσίασέ τα στην τελική για το 1.500.000 συμπολιτών σου που είναι ΑΝΕΡΓΟΙ, ΚΑΝΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. Κάνε απεργία για τους ανέργους που έχεις στην οικογένειά σου και στον κοινωνικό σου περίγυρο. Άνοιξε τα αυτιά σου στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ που σου ασκείται και μεταξύ άλλων εδράζεται στο πόσο ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ φαίνεσαι. Το ενισχύεις άλλωστε με την παθητική σου στάση. Πείσε την κοινωνία πως δεν σου αξίζει αυτό που βιώνεις, εκτός κι αν πραγματικά ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ.

Για άλλη μια φορά το Δ.Σ. του Συλλόγου θα κάνει το καθήκον του. Για άλλη μια φορά θα περάσουμε από τα σχολεία του νομού να κουβεντιάσουμε και να σε πείσουμε για το ΑΥΤΟΝΗΤΟ. Για άλλη μια φορά θα κοιταχτούμε στα μάτια, αλλά θα μου πεις δικαιολογίες και πως σου φταίει ο συνδικαλισμός μου. Μα με τις δικές σου ψήφους ή αδιαφορία ή παθητικότητα ή ενεργή συμμετοχή ή έλεγχο έχω εκλεγεί. Τα κλιμάκια απεργίας θα προσπαθήσουν όχι να σε ενημερώσουν, αλίμονο αν περίμενες από εμάς, όταν βλέπεις την τραγική μισθοδοτική σου κατάσταση κάθε 13 και 27 του μήνα, αλλά να ακούσουν τις προτάσεις σου και τις αγωνίες σου. 
Αν πραγματικά υπάρχει ελπίδα για το μέλλον, αυτή βρίσκεται μόνο σε μια ισχυρή οργάνωση και μαχητική διάθεση. 

ΔΩΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ. 
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙΚΑ. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου