Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Δ.Σ.

Σήμερα Δευτέρα 11/2/2013 το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕ60 Νηπιαγωγών του Νομού  και τον Προϊστάμενο της Δ/νσης. 

Η συνάντηση με την κα Μαρτίδου Ραχήλ εκκρεμούσε από τον Δεκέμβριο, οπότε το Δ.Σ. είχε εκτενή ενημερωτική συζήτηση με τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ70 Δασκάλων, καθώς η κα Μαρτίδου βρισκόταν σε πενθήμερη κανονική άδεια. Στη σχετική σημερινή συζήτηση, τέθηκαν τα θέματα που είχαν ιεραρχηθεί και αξιολογηθεί από τους/τις συναδέλφους ως σημαντικότερα. Έτσι, το ζήτημα της ''εξακτίνωσης'' των ενημερωτικών ημερίδων/συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς, στα όρια των πρώην Δήμων, προκειμένου να περιοριστούν οι μαζικές μετακινήσεις των συναδέλφων, αλλά και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των συναντήσεων με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων, βρήκε σύμφωνη τη Σχολική Σύμβουλο. Από τον Σεπτέμβριο, στο μέτρο του δυνατού, έχει ήδη προγραμματίσει να ακολουθήσει αυτή την τακτική, γεγονός που, εφόσον επαληθευθεί, θα μας βρει απόλυτα σύμφωνους (τους εκπαιδευτικούς). 
Στο ζήτημα της αξιολόγησης, στο πλαίσιο διαλόγου και ρυθμίσεων του Προεδρικού Διατάγματος που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο, έγινε μια ανταλλαγή απόψεων και ερμηνειών, δίχως να προκύψει κάτι περισσότερο, καθώς εκ θέσεως και ρόλου οι Σχολικοί Σύμβουλοι εκφράζονται με εκθέσεις στην προϊστάμενη αρχή τους, αλλά και μέσα στο συνδικαλιστικό/παιδαγωγικό τους όργανο, το Σύλλογό τους. Ουσιαστικά το Δ.Σ. προσδιόρισε το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα ως casus belli, αλλά και κάθε πράξη αντίστοιχης τιμωρητικής αξιολόγησης που θα συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των συναδέλφων από όποιον και αν προέρχεται, από όποιον και αν εφαρμοσθεί.
Ζητήθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕ60 Νηπιαγωγών να συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε εκδηλώσεις ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών για την παιδαγωγική αξία της Προσχολικής Αγωγής και ιδιαίτερα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου ως αντισταθμιστικού/προληπτικού παράγοντα μελλοντικής σχολικής αποτυχίας. Η πρότασή μας εξαρχής έγινε αποδεκτή. 
Σε μια συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα τέθηκαν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την οργανικότητα των νηπιαγωγείων, την επέκταση του ωραρίου, την ανάγκη ανάδειξης των παιδαγωγικών θεμάτων της προσχολικής αγωγής προς τις προϊστάμενες διοικητικές και παιδαγωγικές δομές κ.α. 


Σε δεύτερο επίπεδο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Κο Ιωακείμ Μυλωνά, κατόπιν δικής του πρόσκλησης στη διεύθυνση. Ενημερωθήκαμε εκτενώς για τα κενά εκπαιδευτικών, για την έλλειψη συναδέλφων σε διάθεση προς άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (ασθένειες, άδειες κλπ), καθώς και της ενέργειές του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η ενημέρωση ήταν εκτενής και διεξοδική σε όλα τα επίπεδα. 

Με την ελπίδα πως το Δ.Σ. ενεργοποιήθηκε δυναμικά το 2013, καθώς αύριο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ένα μέλος πρόκειται να συμμετάσχουν σε επιστημονική ημερίδα της ΔΟΕ στο Ηράκλειο Κρήτης για την ''αξιολόγηση'', μπορούμε να αισιοδοξούμε και να προκαλούμε ταυτόχρονα με τον συνδικαλιστικό μας έλεγχο για δράση και πρωτοβουλίες. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου