Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η ΚΡΗΤΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, στην Κρήτη δόθηκε το μήνυμα πως η αξιολόγηση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Όχι έτσι, όχι με τέτοιο τρόπο. Η αντίδραση των συναδέλφων μας, μαζί με τους συναδέλφους της Β/βάθμιας, οδήγησε σε ματαίωση τα σεμινάρια των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση. 

Η σειρά μας φθάνει. Εμείς θα φανούμε το ίδιο μαχητικοί απέναντι στο μακρύ χέρι της διοίκησης και του αυταρχικούς χειρισμούς; Θα ανατρέψουμε στην πράξη την αξιολόγηση; Σ' αυτό τον αγώνα που ξεκινά θα μετρήσουμε δυνάμεις, στρατηγούς, στρατιώτες, ''εφιάλτες'' και υποκριτές. 

Όπως γράφει ο συνάδελφος Γ.Τρούλης από την Κρήτη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθύμνου
''Ολοκληρώθηκε σήμερα η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Κρήτης ενάντια στην αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο παιδείας με την αναβολή των σεμιναρίων των σχολικών συμβούλων. Ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης πρότεινε στους προέδρους των συλλόγων να μπουν οι σχολικοί σύμβουλοι και να μας δωθεί χρόνος για να τους μιλήσουμε. Η απάντηση του εκπαιδευτικού κόσμου ήταν ένα ηχηρό ΟΧΙ σε μια αξιολόγηση που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση, στον ανταγωνισμό και στην υποβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου. Κερδίσαμε μια μάχη και προχωράμε δυναμικά τον αγώνα μας!!!"

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου