Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
 Συναδέλφισσα / Συνάδελφε η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των πολιτών σε έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Έχει καταλυθεί πλήρως κάθε έννοια σεβασμού στον πολίτη, κάθε έννοια κοινωνικού προνοιακού κράτους (υγεία, εκπαίδευση, εργασία), κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής στις επιταγές των δανειστών της χώρας, με τις πρόθυμες ψήφους των κυβερνητικών κομμάτων, έχουμε πραγματικά ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ. Παράλληλα και ίσως πιο επικίνδυνα, στον πολιτικό σχεδιασμό των κυβερνώντων εντάχθηκε ένα επικίνδυνο σχέδιο κοινωνικής αναπροσαρμογής, που προέβλεπε και προϋπόθετε την εμφάνιση του ναζιστικού μορφώματος σε μια δημοκρατικά γαλουχημένη κοινωνία. Πολιτικά και πολιτικάντικα παιχνίδια με επικοινωνιακές στρατηγικές εφαρμόστηκαν στο διακύβευμα διαιώνισης της ‘’εξουσίας’’ τους και αποδυνάμωσης κάθε φωνής αντίστασης και αντίδρασης.

Η δυσχερής οικονομική συγκυρία μετατράπηκε σε πολιτική κρίση και κοινωνική ένταση. Όλοι εναντίον όλων είναι το βαθύτερο μήνυμα του στρατηγικού σχεδιασμού της συγκυβέρνησης για να δημιουργούνται προπετάσματα καπνού που θα τους επιτρέπουν να εφαρμόζουν τους σχεδιασμούς τους.

Το σύνολο των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων τέθηκε σε επαναπροσδιορισμό, αδιαφορώντας για δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες που κατέθεσαν ψυχή στο βωμό της εκπαίδευσης. Ταγμένοι στους δημοσιονομικούς τους στόχους, δίχως επαφή με την κοινωνία και τις συνθήκες ζωής της, παίζουν καθημερινά τα δύο τελευταία χρόνια ζάρια τις ζωές μας και το εκπαιδευτικό αγαθό. Εκβιασμοί, απειλές και υποταγή είναι το τρίπτυχο της εκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθούν. Λογιστές χειρίστου είδους αντικατέστησαν πνευματικούς ανθρώπους που τον τελευταίο αιώνα ανέδειξαν την εκπαίδευση στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Λογιστές διαδέχθηκαν την παιδεία του Δ.Γληνού., του Αλ.Δελμούζου, του Λ.Ακρίτα, του Ε.Π.Παπανούτσου και τόσων άλλων που οραματίστηκαν ένα δημοκρατικό και μορφωμένο λαό. Σε περίοδο κρίσης, συνήθιζε να υποστηρίζει το ‘’φιλελεύθερο μοντέλο’’ η καλύτερη επένδυση είναι στο μορφωτικό κεφάλαιο του λαού, αλλά ούτε αυτό δεν γνωρίζουν οι λογιστές της εκπαιδευτικής μας πολιτικής. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε, σε τέτοιο βαθμό, την εχθρότητα του παιδαγωγικού και διοικητικού μας φορέα. Ταγμένοι στους στόχους τους, αποδεικνύονται άριστοι μαθητές που επιβραβεύονται με παραμονή στην κυβέρνηση, έχοντας φέρει σε πέρας την αποστολή τους, έως σήμερα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα παράλληλα ψάχνει το βηματισμό του. Βρέθηκε αδιάβαστο στις νέες συνθήκες και δυστυχώς στενά διασυνδεδεμένο με το κράτος και τις εξουσίες του. Με πρακτικές και παραλείψεις προσέφερε επιχειρήματα στους πολιτικούς εκπροσώπους να το κατασυκοφαντήσουν, ακόμα και εκεί που δεν έφταιγε. Θα ακυρώσουμε λοιπόν το συνδικαλισμό; Θα πορευόμαστε κατά μόνας; Θα προσφέρουμε στην κυβέρνηση του νεοφιλελευθερισμού αυτό που επιδιώκει; ΟΧΙ συνάδελφοι. ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΙΚΗ ΗΤΤΑ.

Δοκιμάσαμε συνταγές συνδικαλισμού ταγμένου στους κομματικούς τους φορείς. Δώσαμε πολλάκις την ευκαιρία στις γνωστές ‘’μεγάλες’’ παρατάξεις να αναδιαρθρωθούν, να αναπροσαρμοστούν, να ενηλικιωθούν και να αυτονομηθούν. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. Δυστυχώς έμαθαν να πορεύονται με την κομματική ομπρέλα. Κουράστηκαν και οι ίδιοι, αλλά κυρίως κούρασαν εμάς. Ακόμα και την ‘’ευκαιρία’’ της σημερινής αρνητικής συγκυρίας δεν εκμεταλλεύθηκαν για να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ τους κομματικούς τους φορείς και να ταχθούν στην οργάνωση ενός μαζικού συνδικαλιστικού ΕΝΙΑΙΟΥ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ κινήματος. Δηλώνουν ανεξάρτητοι, αλλά όλοι γνωρίζουμε τους κομματικούς τους δεσμούς. Δηλώνουν νέα ονόματα και αρχικά, σαν να είμαστε μικρά παιδιά που καταλαβαίνουν μόνο το προφανές. Δηλώνουν επανάσταση και οράματα κοινωνικής ισότητας, όταν οι ίδιοι είναι ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ. Τους δοκιμάσαμε και ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

Μόνο ΕΝΙΑΙΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ μπορούμε να βρούμε βηματισμό. Η επανασύσταση του συνδικάτου είναι ο μόνος ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ. Αν κάτι μπορεί να ταράξει τη γαλήνη των κυβερνώντων είναι η αντιπαράθεσή τους με ένα ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ:

- Δημοκρατικό σχολείο, αντιαυταρχικό, σύγχρονο και δημοκρατικό, εκτός πολιτικών και κομματικών εξαρτήσεων, που θα προωθεί με πραγματικούς και όχι ρητορικούς όρους την ποιότητα και την αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας.
- Ενίσχυση του δημόσιου σχολείου με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, εκσυγχρονισμό των Α.Π., ενίσχυση των δομών αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και τις ιδιαίτερες ατομικές κλίσεις των μαθητών, επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου με ποιοτικά χαρακτηριστικά, επανεκκίνηση των επιμορφωτικών διαδικασιών, πλήρη αναπροσδιορισμό των διαδικασιών επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με ανοικτά προσφερόμενα προγράμματα/κύκλους μάθησης εξακτινωμένα στην ελληνική περιφέρεια.
- Ακύρωση της προωθούμενης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και παροχή κινήτρων (κάθε είδους) για την επικαιροποίηση των γνώσεων και των διδακτικών τους μεθόδων.
- Κατάργηση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων στην πρότερη υπηρεσιακή τους κατάσταση, εφόσον δεν διώκονται για κακουργηματικές πράξεις.

ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ:

- Επανίδρυση του συνδικάτου, ενίσχυση δεσμών των μελών του
- Δημοσιοποίηση όλων των πρακτικών συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των επαφών του με φορείς (υπηρεσιακούς και μη)
- Δημοσιοποίηση όλων των οικονομικών δεδομένων του συλλόγου
- Σύσταση και ενεργοποίηση εξακτινομένων δικτύων ενημέρωσης όλων των συναδέλφων
-  Αναδιάρθρωση του καταστατικού λειτουργίας του ταμείου αγώνα με δικαιότερη και αναλογικότερη κατανομή οικονομικής βοήθειας
- Νομική κάλυψη όλων των μελών του συνδικάτου με διαρκή νομική συμβουλευτική υπηρεσία
- Οργάνωση επιμορφωτικών ημερίδων στις σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις, καθώς και σε καίρια επαγγελματικά θέματα
- Κυλιόμενη εκπροσώπηση από το σύνολο των συναδέλφων στο Δ.Σ.
- Εκπροσώπηση από ένα και ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ σε όλες τις διαδικασίες
- Ενημέρωση για τα θέματα του ΠΥΣΠΕ δημόσια και κάλυψη των αιρετών μας με νομική συνδρομή
- Δημόσια ανάρτηση όλων των λειτουργικών κενών και ενημέρωση του συνόλου των συναδέλφων
- Δημιουργία τράπεζας αίματος του συλλόγου μας για τα μέλη του και τις οικογένειές τους
- Πραγματική πίεση στη ΔΟΕ σε θέματα μείζονος σημασίας και δημόσιο έλεγχό της σε καθυστερήσεις και παρελκυστικές πολιτικές
- Απαρέγκλιτη τήρηση του καταστατικού του συλλόγου μας και εκσυγχρονισμό του στα νέα δεδομένα του συνδικάτου
- Οργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών για τις εξελίξεις στο χώρο της παιδαγωγικής και το ρόλο των παιδαγωγών

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ.

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου