Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Τα ευχολόγια συναδέλφων, συνδικαλιστών και μη, για ματαίωση της Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση δεν εισακούστηκαν. Για εμάς ήταν ένα αναμενόμενο γεγονός, αντάξιο της κυβερνητικής λαίλαπας που αντιμετωπίζει το χώρο της παιδείας, της εκπαίδευσης με όρους δημοσιονομικής προσαρμογής και απαξίωσης των εκπαιδευτικών και του έργου τους. 

Το Π.Δ. με τον πλέον σαφή τρόπο αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως ‘’αλεξιπτωτιστές’’ του εκπαιδευτικού συστήματος, ακυρώνοντας εκ προοιμίου: α) την παιδαγωγική τους καταλληλότητα, γεγονός αναμφισβήτητο από τα κεκτημένα ακαδημαϊκά προσόντα (πτυχία) και τις διαρκείς επιμορφώσεις, β) τη μεγάλη παιδαγωγική τους εμπειρία και την καθημερινή τους αξιολόγηση από μαθητές και γονείς. Η πρόθεση αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αποτελεί ένα τέχνασμα συντριβής της ενότητας των εκπαιδευτικών, διάσπασης των σωματείων και πειθαναγκασμού των πνευματικών εργατών της ελληνικής κοινωνίας. Οι εκπαιδευτικοί επιβαρύνονται με διοικητικά καθήκοντα που θα αξιολογούνται, άσχετα προς το παιδευτικό τους έργο, εξαρτώντας την βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη από την τυχαία και υποκειμενική αντίληψη ενός Δ/ντή ή ενός Σχολικού Συμβούλου και ακόμα χειρότερα, κατηγοριοποιώντας τους με επίσημες ταμπέλες ‘’ικανότητας’’ ή ‘’ανικανότητας’’. 

Έχοντας καταργήσει πλήρως τις ευκαιρίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Καταργώντας κάθε εκπαιδευτική άδεια συναδέλφων που συνεχίζουν για μεταπτυχιακές σπουδές, ακόμα και αρνούμενοι τις άδειες άνευ αποδοχών για τους ίδιους συναδέλφους, επιζητούν το φόβο και τον πειθαναγκασμό των εκπαιδευτικών. Απέναντι στην πρόδηλη κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική απαξίωσης της ΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, το φιλελεύθερο μοντέλο διοίκησης στοχεύει στην επιβολή όρων ιδιωτικής αγοράς μορφωτικών αγαθών και διεύρυνσης των εκπαιδευτικών ανισοτήτων ως αποτέλεσμα των κοινωνικών που το ίδιο δημιουργεί. 

Μόνος δρόμος είναι η ενιαία και αποφασιστική μας συστράτευση στην κατάργηση του απίθανου Προεδρικού Διατάγματος. Μόνη εφικτή λύση είναι η αντιπαράθεση στην κυβερνητική πολιτική ενός συμπαγούς εκπαιδευτικού μετώπου που θα συγκρουστεί πρωτίστως με τους εν δυνάμει ‘’εφιάλτες’’ του. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι καταφανές δείγμα αποφασιστικότητας των εκπαιδευτικών η ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΜΕΣΑ. Αρνούμενοι οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι εκπαιδευτικών μονάδων να μετατραπούν σε προέκταση του κυβερνητικού πειθαναγκασμού και ελέγχου ασκώντας ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ αναρμόδια προς το ρόλο και την παιδαγωγική τους ευθύνη, θα στείλουν ηχηρό μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ να παραμείνει αρραγές το εκπαιδευτικό μέτωπο και το συνδικάτο του. 

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής & Νότιας Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον αδελφό και εσχάτως ενοποιημένο Βόρειο Σύλλογο να αποφασίσουν ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Δ/ΝΤΩΝ και ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ. Καλούμε τα Πρωτοβάθμια όργανα των εκπαιδευτικών ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ να συσπειρωθούν στην ίδια απόφαση και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ (ΔΟΕ) να δώσει τον τελικό αγώνα με ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΩΣ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Οι παραιτούμενοι Δ/ντές και Προϊστάμενοι των Σχολικών Μονάδων, μετά την αποκατάσταση της ηρεμίας στην εκπαιδευτική κοινότητα (ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Δ.) θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, αναγνωρίζοντας το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου