Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

SUCCESS STORY ΠΑΝΤΟΥ...

ΝΑΙ, είναι αλήθεια η πορεία της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται. Δείγμα της βελτίωσης των δημοσιονομικών της χώρας είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου και για 5 μήνες. Από 23% στο 13% και η ανάκαμψη συνεχίζεται. Μικροπολιτικά σχόλια και ψίθυροι μεμψιμοιρίας δεν μας επιτρέπουν να πανηγυρίσουμε με τον δέοντα τρόπο, υποτιμώντας την κατάκτηση, μετά από διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης. Είναι ένα βήμα στην αναγνώριση της πολιτικής σταθερότητας της κυβέρνησης και των θυσιών του ελληνικού λαού. Λένε οι κακεντρεχείς βέβαια πως με 2.500 εκπαιδευτικούς, 2.000 σχολικούς φύλακες και 2.500 δημοτικούς αστυνομικούς
στη διαθεσιμότητα, ΓΙΑ ΑΡΧΗ, πόση σημασία έχει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση; Άσε τους να λένε. Μειώνουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της διαπραγματευτικής δεινότητας της κυβέρνησης στο βωμό καταστροφής μερικών χιλιάδων τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων.


Δεν σας κρύβω πως διατηρώ σοβαρές ελπίδες και για άλλα επιτεύγματα της κυβέρνησης, ήσσονος σημασίας ως προς τον ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά δείγματα βελτίωσης της κατάστασης. Για παράδειγμα, αν μειωνόταν λέει και ο αντίστοιχος φόρος κατανάλωσης καυσίμων ε; Δηλαδή, αν το πετρέλαιο από τον Οκτώβριο πήγαινε στα επίπεδα του 2011 ή ακόμα καλύτερα, μιας και η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται, στα επίπεδα του 2009...Σαφώς και η γλυκιά μυρωδιά του καυσόξυλου που μας συνόδευε το περασμένο χειμώνα είχε κάτι από νοσταλγία της δεκαετίας του '60, αλλά δεν ζεσταίνει το ξύλο τόσο καλά όσο το πετρέλαιο, τί να κάνουμε. Αλλά σημασία έχει να μπορούμε να πηγαίνουμε στα καταστήματα εστίασης με μειωμένο ΦΠΑ, εκεί εξάλλου έχει ζέστη, γιατί να καθόμαστε στα σπίτια μας; Διπλό κέρδος δηλαδή! Και μειωμένο κόστος φαγητού και κοινωνικοποίηση. Ελλάδα της ανάπτυξης και του SUCCESS STORY. 

Όνειρα θερινής νυχτός; Ίσως, αλλά με τη διαρκώς βελτιούμενη κατάσταση μπορούμε πάλι να ονειρευτούμε άνετα. Είναι κατά το γνωστό, ''κι αν σου κάτσει...''. Ωραία θα ήταν να μειωνόταν λέει και ο φόρος καυσίμων ε; Καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο, θα απαιτηθεί νέα ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ της κυβέρνησης με την Τρόικα, αλλά δεν θα ήταν καλό; Όχι απαραίτητα για τους μόνιμους κατοίκους της χώρας, εμείς τα καταφέρνουμε όπως φαίνεται, αλλά για τους τουρίστες, αυτούς που στηρίζουν την ελληνική οικονομία αυτό το καλοκαίρι. Δηλαδή, δεν θα ήταν ωραία να βάζει φθηνότερο καύσιμο ο τουρίστας με την επίδειξη αλλοδαπής ταυτότητας ή διαβατηρίου, ώστε να γίνει ελκυστικότερη η πατρίδα μας ως τουριστικός προορισμός; 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Άντε συνάδελφοι, βουρ στις ταβέρνες από την 1η Αυγούστου. Στην υγειά του SUCCESS STORY.

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά
Υποψήφιος προς διαθεσιμότητα/μετάταξη/εφεδρεία/απόλυση/ανεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου