Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΕΛΑ ΜΩΡΕ...ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ...

Ούτε να το γνώριζα, όταν χθες έγραφα για την επερχόμενη λαίλαπα εναντίον των εκπαιδευτικών, πως θα ακολουθούσε το φορολογικό πολυνομοσχέδιο αργά το βράδυ. Για άλλη μια φορά η λογική του ''μπαλτά'' επικράτησε. Ξάφνου, 2.500 συνάδελφοί μας βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα (από τις 22 Ιουλίου) και η πλειονότητα αυτών σε μελλοντική απόλυση. Πλέον, με τον σαφέστερο τρόπο επιδεικνύεται η αποφασιστικότητα των κυβερνώντων να απολύουν δίχως λόγο επαγγελματικό δυναμικό από δεδομένες δεξαμενές, με μόνο κριτήριο τα απλά μαθηματικά. Τα δεδομένα της Συνταγματικής προστασίας πάνε περίπατο πλέον, αφού με κατάργηση ειδικοτήτων και οργανισμών, το προσωπικό κατευθύνεται προς την Πλατεία Κλαυθμώνος. 
 Στον ευαίσθητο χώρο της εκπαιδευτικής πολιτικής, από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους, ο τομέας της επαγγελματικής εκπαίδευσης αποτέλεσε άλλοτε πεδίο οργάνωσης της ελληνικής οικονομίας, άλλοτε πεδίο ανάπτυξης νέων βιοτεχνικών και βιομηχανικών τομέων, άλλοτε πεδίο σύγκρουσης των κυρίαρχων ιδεολογικών πολιτικών ρευμάτων και ΣΗΜΕΡΑ πεδίο ΣΦΑΓΗΣ ΑΜΑΧΩΝ. 

Φοβίζει και τρομοκρατεί η ευκολία που ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΕΣ με νομοθετικές ρυθμίσεις, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με προεδρικά διατάγματα κλπ. Με πόση ευκολία καταργούνται οι σχολικοί φύλακες, οι δημοτικοί αστυνομικοί και πλέον οι συναδελφοί μας της Τεχνικής Εκπαίδευσης. 
Αυτό το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα καυτό...Και όμως ακόμα υπάρχουν συνάδελφοι που στηρίζουν ενεργά ή παθητικά αυτούς που τους καταδιώκουν! Συνεχίστε τη σιωπή σας οι υποστηρικτές της συγκυβέρνησης. Συνεχίστε την πολιτική μεταμφίεσή σας με αλλαγές ονομάτων οι συνδικαλιστικοί φορείς. Συνεχίστε να καταδικάζετε εκ τους ασφαλούς και μόνο λεκτικά τους πολιτικούς σας πάτρωνες, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ή ΚΟΜΜΑΤΑ με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ, αποβλέποντας δεν ξέρω και γω σε τι ΠΛΕΟΝ. 

Η πλάκα έχει και τα όριά της. Βγείτε μια φορά και πείτε ''καταδικάζουμε την απόφαση της συγκυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως προς...'', ''καταδικάζουμε την τάδε νομοθετική ρύθμιση του τάδε υπουργού'', ''ζητούμε την παραίτηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης εξαιτίας της απαράδεκτης εκπαιδευτικής πολιτικής''. Παρά μόνο βγαίνετε και κάνετε επαναστατική γυμναστική ''καταδικάζοντας'' γενικά την κυβέρνηση, τους προηγούμενους και τους επόμενους.
ΕΛΕΟΣ! 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά
Υποψήφιος προς διαθεσιμότητα/μετάταξη/εφεδρεία/απόλυση/ανεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου