Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΟΥΦ...ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ!

Τίποτα δεν θα χαλάσει τελικά τη θερινή μας ραστώνη. Όλα τα θέματα του δημοσίου, του ''εξορθολογισμού'', της επανασύστασης του κρατικού φορέα, των μετατάξεων, της διαθεσιμότητας και τόσα άλλα πέρασαν δίπλα μας, αλλά εμείς τη βγάζουμε και φέτος το καλοκαίρι. Ο Θεός τελικά εκτός από Έλληνας, αγαπά και τους Δασκάλους!
Μπορούμε άνετα να κάνουμε τις διακοπές μας, στα εξοχικά μας, στα εξοχικά των φίλων μας, σε κοντινότερες παραλίες, για ένα Σαββατοκύριακο ίσως, άντε οι φιλοξενούμενοι στους γονείς τους (κατά τη φορολογική δήλωση) και μία εβδομάδα ίσως, αλλά ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. Αν είχαμε και το επίδομα αδείας δε...τρελά γούστα! 

ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ. 
Για δέκα και πλέον μέρες έπαιζαν στα κανάλια τις προθέσεις ή δηλώσεις προθέσεων της συγκυβέρνησης για διαθεσιμότητα και φυσικά ΑΠΟΛΥΣΗ χιλιάδων ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ μας της Δευτεροβάθμιας. Με απίστευτη ευκολία δήλωναν τη βίαιη απομάκρυνση 2.500, 3.500 έως και 5.000 συναδέλφων, αδελφών μας, συγγενών μας, φίλων μας, γνωστών μας, αλλά ποιός νοιάζεται να χαλάσει τη θερινή ραστώνη. Εξάλλου, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ. Αφορά προφανώς τη φυλή των καθηγητών ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΩΝ. Ποιός νοιάζεται λοιπόν γι' αυτούς. Αυτοί είναι ''ξένοι'' προς εμάς. Στην τελική, καλά να πάθουν κιόλας, μπορούμε να αναφωνήσουμε μαζικά, πανηγυρίζοντας την ΕΦΗΜΕΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ. 

Πόσο αφελής είμαστε; Όποιος πιστεύει πραγματικά πως η ιστορία θα αφήσει έξω τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, προφανώς συνειδητά παίζει τον αφελή και είναι ακατάλληλος για κοινωνικός λειτουργός. Όποιος ΣΗΜΕΡΑ κοιτάει μόνο την πάρτη του χρεώνεται ευθύνη για τη λαίλαπα που ζούμε. 

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικοί, συνάδελφοι που στηρίζουν ενεργά τη σημερινή συγκυβέρνηση. Συνάδελφοι που αν μη τι άλλο είναι κατ' εξοχήν ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ και θα έπρεπε και ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΟΙ, αλλά συνεχίζουν είτε με ψήφο, είτε με συνδικαλιστική δράση να στηρίζουν τους βασανιστές μας. Το ''Σύνδρομο της Στοκχόλμης'' σε όλο του το μεγαλείο. Φτάσαμε να ζούμε με 840 ευρώ και 600 οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, να παίζουν ζάρια την προσωπική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια και εμείς ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

Καλά μπάνια λοιπόν, έως ότου έρθει ο Αύγουστος και ίσως τότε ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ όταν απαιτηθούν νέες απολύσεις, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠ' ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, για να λάβουμε την δόση του 1,5 δις.
Ας βάλουμε λοιπόν λάδι...θα χρειαστεί!

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά
Υποψήφιος προς διαθεσιμότητα/μετάταξη/εφεδρεία/απόλυση/ανεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου