Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

2 ΕΡΓΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΙΜΑΤΙΖΕΤΑΙ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

1 ΤΑΙΝΙΑ: ''ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΣΕΠ'', πρωτότυπος τίτλος ''FATUS OLUS''

Άτυπη αλλά ειπωμένη η έκφραση από Υπουργό για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα ελεγχθούν και θα αξιολογηθούν προκειμένου να παραμείνουν στο δημόσιο. Δεν αρκεί ο έλεγχος νομιμότητας των κριτηρίων, της προκήρυξης και των αιτήσεων, αλλά θα πρέπει να έχει προηγηθεί γραπτός ''ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΣΕΠ''. 


Θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος, ίσως και με λίγο φθόνο ή πρόθεση ανθρωποφαγίας:
- οι εργαζόμενοι στη Βουλή, στα κόμματα, στα βουλευτικά γραφεία και σε θέσεις περίοπτες έχουν μπει με γραπτό ΑΣΕΠ; 
- οι υπουργοί (εξωκοινοβουλευτικοί), οι βουλευτές, οι πρώην βουλευτές, οι πολιτευτές, οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια κρατικών οργανισμών και φορέων και σειρά άλλων μεγαλόσχημων ''στελεχών'' του παρασιτικού κομματικού συστήματος (τα παράσιτα της πολιτικής δηλαδή), έχουν επιλεγεί με κάποια διαδικασία ΑΣΕΠ; Και άντε οι πρώτοι έχουν την εκλογική εντολή, οι άλλοι, οι χιλιάδες που αμείβονται 6 φορές το μισθό μου, έχουν αυτοκίνητο της υπηρεσίας, δαπάνες δημοσίων σχέσεων, πληρωμένο τηλέφωνο, πιστωτική κάρτα του φορέα και άλλα ΠΡΟΝΟΜΙΑ, πώς έχουν επιλεγεί; Ξέχασα...με OPEN GOV...

Ο ΑΣΕΠ, τουλάχιστον για τους εκπαιδευτικούς, άρχισε ως γραπτός διαγωνισμός το 1998, μέσα σε πολεμικό κλίμα για τον Γ.Αρσένη και αποτέλεσε μία εκ των διαύλων εισόδου στα σχολεία. Παράλληλα λειτουργούσε η μονιμοποίηση με βάση την προϋπηρεσία κλπ. Υπήρχε κάτι παράνομο στις μονιμοποιήσεις; Υπήρχε κάτι το μεμπτό στη διαδικασία; Έκαναν απάτη οι άνθρωποι; Δεν ήταν μια εκ των διαδικασιών; Οι ''σχολικοί φύλακες'' θα έπρεπε να έχουν δώσει γραπτό διαγωνισμό; Τί είδους ακριβώς; Οι ''δημοτικοί αστυνομικοί'' διαγωνισμό στη χρήση ντεσιμπελόμετρου, στον έλεγχο των παρκόμετρων; Πού ακριβώς; Οι συνάδελφοι της τεχνικής εκπαίδευσης, των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, μπήκαν παράνομα; Έκαναν κάποιο κόλπο; Το ότι είχαν εξειδίκευση και παιδαγωγική κατάρτιση τους κάνει καθηγητές δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας ή άξιους απόλυσης;

Σκληρός ΑΣΕΠ λοιπόν...Προειδοποίησα από την αρχή της χρονιάς με αναρτήσεις και σχόλια. Αυτό το καλοκαίρι, θέλει λάδι...

2 ΤΑΙΝΙΑ: ''Η GEORGIA''
Η κατά κόσμον Γεωργία είναι συνάδελφος της Αισθητικής. Μια εξαίρετη συνάδελφος με γνώσεις στο αντικείμενο της και παιδαγωγική κατάρτιση (με σπουδές). Με δύο αγόρια, έναν σπουδαστή των ΤΕΙ και έναν μικρότερο στην Γ΄ Λυκείου (αν θυμάμαι καλά). Η οικογένειά της αποτελούνταν από τους τρεις τους, με μια Γεωργία να ματώνει καθημερινά για να τα βγάλει πέρα. Όχι με τα μνημόνια, από πριν, εξάλλου γνωριστήκαμε προ μνημονίων. 

Είναι μία από εμάς. Θα μπορούσε να είναι κάποιος από εμάς στη θέση της. Βρέθηκε για δικούς της λόγους αποσπασμένη σε φορέα για έναν χρόνο και κατά κοινή ομολογία μάτωσε! Δούλευε πάνω από  8 ώρες την ημέρα, έκανε απίστευτη ''βρωμοδουλειά'', έπαιρνε δουλειά για το σπίτι και όταν έφτασε το καλοκαίρι, αρκέστηκε στο υπόλοιπο των 25 ημερών της άδειάς της για να ξεκουραστεί. Είναι από τους τύπους συναδέλφων που λες ''χάρηκα πραγματικά που σε γνώρισα''. Τιμούσε την επαγγελματική και προσωπική της αξιοπρέπεια, αλλά και την απόσπασή της στον φορέα. 

Παρά τα παρατεταμένα προβλήματα, δεν κατάφερε να ανανεώσει την απόσπαση για δεύτερη χρονιά, μνημονίων πλέον. Πήγε στην οργανική της, στην Άρτα, με το ένα της παιδί να σπουδάζει στο ΤΕΙ Σερρών και το άλλο το πήρε μαζί της! Όταν μιλούσαμε έβλεπα μια γυναίκα που πάλευε, που αγωνιζόταν για να προσφέρει στα παιδιά της, αλλά και στη δουλειά της, τα πάντα. Μου έλεγε για την αγάπη των μαθητών της, για τις υπερωρίες που κάνει στο σχολείο για να προετοιμάσει τα παιδιά για τον επαγγελματικό στίβο. 

Σήμερα, είδα το όνομά της στους συναδέλφους που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Δεν έκανε κάτι παράνομο, δεν έκλεψε σε διαγωνισμούς, δεν προσκόμισε στην υπηρεσία πλαστά πτυχία, δεν έκανε πονηριά. Η Γεωργία και άλλοι 2.500 χιλιάδες συνάδελφοι είναι πρόσκαιρα θύματα της λαίλαπας. Θα σηκωθεί στα πόδια της, το έχει αποδείξει, δεν παραιτείται εύκολα. Αλλά γιατί να συμβεί αυτό; Γιατί η Γεωργία είχε την ατυχία να είναι της ''Αισθητικής'', να εργάζεται στην Τεχνική Εκπαίδευση και γιατί δεν μπήκε με ''Σκληρό ΑΣΕΠ''. 

Σήμερα η Γεωργία, αύριο εμείς. Όταν το καταλάβουμε, θα συνειδητοποιήσουμε πως ακροβατούμε καθημερινά με την καταστροφή. Όσο δεν δίνουμε ένα τέλος στο θρίλερ που επέλεξαν να παίξουν με τις ζωές μας, αυτό θα συνεχίζεται. 

Άκουσα δηλώσεις του Ε.Βενιζέλου σήμερα από την Κρήτη. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόθεση γενίκευσης της απεργίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, έκανε λόγο για ''αντιδημοκρατική συνδικαλιστική συμπεριφορά'' απέναντι σε μια ''εκλεγμένη κυβέρνηση και πλειοψηφία''. Έλεγε πως δεν νοείται ''ανατροπή μιας πλειοψηφίας πολιτικής να γίνεται έρμαιο των συνδικαλιστών'' κλπ κλπ. Είπε τη μεγάλη αλήθεια. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. Η αποκαθήλωση γίνεται με ψήφο, με χρονοντούλαπο, με συνταξιοδότηση των βασανιστών. Το ΤΕΛΙΚΟ αλλά ΑΠΟΛΥΤΟ όπλο επαναφοράς στην έλλογη πολιτική τάξη ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΛΕΟΝ. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ΤΙΠΟΤΑ. Η ουσία της δήλωσης είναι αυτή ακριβώς. Πλειοψηφούμε πολιτικά, μας εξέλεξε ένα 40% του σώματος, θα κάνουμε αυτό που νομίζουμε. Κυνικό; Όχι όσο η πραγματικότητα που ζούμε. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά
Υποψήφιος προς διαθεσιμότητα/μετάταξη/εφεδρεία/απόλυση/ανεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου