Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΟΕ ΠΡΟΣ ΟΛΜΕ - ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου 2013, πραγματοποίηθηκε η ημερίδα της ΔΟΕ με θέμα την ''Αξιολόγηση'' και το ''Πειθαρχικό Δίκαιο'' σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Απ' όσα σημαντικά ειπώθηκαν και επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και οι ανησυχίες μας, εκτός ενός ''μεγαλοσυνδικαλιστή" που προσπάθησε να "διασκεδάσει" τους φόβους μας, ας κρατήσουμε την ανακοίνωση του Προέδρου της ΔΟΕ όπως προέκυψε μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.  και δημοσιεύτηκε αργότερα στο διαδίκτυο. 


Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η προκήρυξη απεργίας για την Παρασκευή 17.5 και την επόμενη εβδομάδα 20-25.5 σε υποστήριξη των θέσεων της ΟΛΜΕ, εφόσον σήμερα η ΟΛΜΕ αποφασίσει να εφαρμόσει όσα οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία. Η ανακοίνωση της ΔΟΕ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για απεργιακή συμπόρευση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ               
Η κυβέρνηση των μνημονίων με πρόσχημα την έξοδο της χώρας από την κρίση, φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Τρομοκρατεί, απειλεί, στοχοποιεί, επιστρατεύει, όποιον προσπαθεί να αντισταθεί και να ορθώσει ανάστημα στη βαρβαρότητα.
                Η επίθεση στον χώρο της εκπαίδευσης είναι δείγμα αναλγησίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι σε αυτούς που προετοιμάζουν το μέλλον της γενιάς που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ακόμη δείγμα αυταρχισμού, μια ακόμη επίθεση στο κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε με αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια
                Η επίδειξη αλαζονείας, βιαιότητας και πολιτικού «τσαμπουκά» απέναντι στους εργαζόμενους, έχει και τα όριά της.
Η Δ.Ο.Ε. μπροστά σε όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση, δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενη πως η επίθεση που εξελίσσεται και  προσωρινά δεν στοχοποιεί το χώρο της Πρωτοβάθμιας, είναι επίθεση που σε κάθε περίπτωση την αφορά.
                Με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενη την ενενηντάχρονη ιστορία της, δηλώνει πως η αντίσταση σε όλα αυτά που συντελούνται είναι πράξη ευθύνης.
                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε έκτακτη συνεδρίασή του, ομόφωνα, αποφάσισε:
Συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξη.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός
Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα

Η ΔΟΕ αναντίστοιχα προς την ΟΛΜΕ δεν καλεί τους συλλόγους να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να πάρουν απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Επί της ουσίας δεν διαφωνώ με την προκήρυξη επιτέλους μεγάλης απεργίας, αλλά με τη διαδικασία που ακολουθεί το δευτεροβάθμιο όργανό μας.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ που ομόφωνα αποφάσισε τη στήριξη της ΟΛΜΕ, φαίνεται σαν να βιάζεται να βγει μπροστά, να ξεπεράσει την ΟΛΜΕ ή να την ''εκβιάσει''. Ειδάλλως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγάλει πρώτη ανακοίνωση προθέσεων, καθόσον η Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Για την ακρίβεια, μας ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ στη σημερινή ημερίδα στις 10:20 και η Συνέλευση των Προέδρων ξεκίνησε στις 12:00 σήμερα και αυτή τη στιγμή 19:15 η συνεδρίαση συνεχίζεται. 
Μακάρι, να γίνει αποφασιστικό βήμα από την ΟΛΜΕ και να επικυρώσει τις αποφάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ, ειδάλλως θα μιλάμε για συνδικαλιστικό πραξικόπημα. Η ευθύνη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ βαριά. 
Χρέος μας να στηρίξουμε αυτό τον αγώνα, ως δικό μας αγώνα, κάνοντας το πρώτο βήμα για κοινή συνομοσπονδία εκπαιδευτικών επιτέλους. Η κοινή συμπόρευση σε ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο όλων των εκπαιδευτικών θα αποτελέσει ηχηρό μήνυμα και απάντηση στους κυβερνώντες πως το παιχνίδι δεν τελείωσε ακόμα.
Εντός της ημέρας οι περαιτέρω εξελίξεις αλλά και όσα συνέβησαν σήμερα στην ημερίδα. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου