Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

''ΟΙΚΟΙ ΜΕΝ ΛΕΟΝΤΕΣ, ΕΝ ΜΑΧΗ Δ' ΑΛΩΠΕΚΕΣ'' - ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

Μόλις δύο εβδομάδες έμειναν ως τις εκλογές ανάδειξης του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Σχεδόν στο σύνολό τους οι σύλλογοι όλης της χώρας προβλέπουν ανά διετία ανάδειξη, αλλά το δικό μας, ως αποτέλεσμα παλαιότητας (;) προβλέπει ετήσια θητεία. Είναι θέμα ''παλαιότητας'' του καταστατικού; Όχι βέβαια. Είναι αποτέλεσμα αποξένωσης και απομάκρυνσης των συναδέλφων από το συνδικάτο ώστε να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με απαρτία πραγματική. Αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το πρόβλημα, τουλάχιστον το δικό μου. 

Σας έστειλα την προηγούμενη εβδομάδα προτάσεις αλλαγής του καταστατικού μιας και οποιαδήποτε πρόταση καταθέτω στο Δ.Σ., για το συγκεκριμένο θέμα, πέφτει στα οχυρά της πλειοψηφίας των ''ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ''. Οι προτάσεις μου ούτε καινούργιες είναι, ούτε ανακαλύπτουν την Αμερική. Εξάλλου, το ''ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ'', μεταξύ άλλων προτάσεων, ΕΣΕΙΣ το θέσατε μετ' επιτάσεως στις συναντήσεις μας. ΕΣΕΙΣ καταδικάζετε στα ''πηγαδάκια'' τα οδοιπορικά των μελών του Δ.Σ. και λοιδορείτε τους συνδικαλιστές που τα λαμβάνουν, αλλά ως εκεί. 

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ. 

Σας κάλεσα με την ανάρτησή μου, ουσιαστικά πρόσκλησή μου, να λάβετε μέρος ενεργά στην κινητοποίηση του Δ.Σ. και στην άσκηση πίεσης για να προχωρήσει ο διάλογος για τα μεγάλα θέματα του καταστατικού. Σας κατέθεσα έτοιμο κείμενο προτάσεων, αλλά και ανοικτά πεδία να συμπληρώσετε τις δικές σας προτάσεις. 
Απ' ότι γνωρίζω, ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Οι πιθανοί λόγοι:
1) Δεν σας γνωστοποιήθηκε το mail από τους διαχειριστές της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του σχολείου σας. 
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ενέργεια και καταδικαστέα που αντιστρατεύεται το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ με ενεργητικό τρόπο. 
2) Είδατε κάπου την εκτύπωση, λάβατε την προώθηση της ανάρτησης στο προσωπικό σας mail και αδιαφορήσατε. 
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ και μάλιστα ΣΕΒΑΣΤΗ. 
3) Ανοίξατε το mail, διαβάσατε την εκτύπωση στο σχολείο σας και διαφωνήσατε με τις προτάσεις μου. 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Αλλά εσείς δεν έχετε δικές σας προτάσεις; Ούτε ένα σημείο των προτάσεών μου δεν σας βρίσκει σύμφωνους; Ούτε μια κεραία του καταστατικού δεν θα θέλατε να αλλάξει;  
4) Διαβάσατε, ενημερωθήκατε αλλά είχατε αναστολές να υπογράψετε τις προτάσεις μου, τις προτάσεις σας κλπ. 
ΓΙΑΤΙ; ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΔΙΟΡΑΤΗ BLACK LIST; Όχι βέβαια. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. 

Τα μισά από τα μέλη του συνδικάτου διαφωνούν επίσημα, εκλογικά, με την πολιτική πρακτική των ''μόνιμων'' συνδικαλιστών. Τα μισά και πλέον μέλη του συνδικάτου, αυτή την εντύπωση έχω από τα κλιμάκια απεργίας, διαφωνούν με τη λήψη οδοιπορικών από τα μέλη του Δ.Σ. για τον εθελοντισμό τους. Τα μισά και πλέον μέλη του συνδικάτου διαφωνούν με την παραταξιακή λογική και μιλούν για ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, η ευκαιρία χάθηκε. Δυστυχώς βοηθήσατε καταλυτικά να περάσει και αυτή η ευκαιρία. Ελάτε λοιπόν στην ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ να απαξιώσετε και πάλι τους συνδικαλιστές, να τους κατηγορήσετε πως μονίμως διαφωνούν και μαλώνουν δημιουργώντας θέματα εκεί που δεν υπάρχουν και στο ΤΕΛΟΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. 

Συμπληρώνοντας ένα χρόνο που συμμετέχω στο Δ.Σ. με την ισχυρή σας ψήφο, μόνος και άγνωστος ΤΟΤΕ που με στείλατε να κάνω ανατροπή, τα έβαλα με ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ. Κατανόμασα ΑΝΟΙΚΤΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ συναδέλφους για πρακτικές που εφάρμοσαν για χρόνια στο συνδικάτο. Τα έβαλα με το σύνολο των μελών του Δ.Σ. πλην ενός. Οι Λατίνοι έκαναν λόγο για την αδυναμία μαρτυρίας ενός μόνο μάρτυρα με τη γνωστή έκφραση ''UNUS TESTIS, NULLUS TESTIS'' (ένας μάρτυρας ίσον κανένας μάρτυρας). ΟΜΩΣ δεν είναι πάντα έτσι. ΌΧΙ τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση. Η παρουσία του συναδέλφου Τσενεσίζη Αντρέα, δασκάλου και μέλους της ΔΑΚΕ, στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας ήταν μια όαση στην έρημο των παρατάξεων. Λειτουργούσε ΑΥΤΟΝΟΜΑ και όχι ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ. ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ με πρακτικές, πολιτικές, παραλείψεις, τακτικές και τακτικισμούς, συναδέλφους και συνδικαλιστές. Προσωπικά πιστεύω πως ο Αντρέας τίμησε με την παρουσία του το συνδικάτο. Με λύπη μου μαθαίνω την πρόθεσή του να μην λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές. Τον καλώ δημόσια, να αναλάβει για άλλη μια φορά την ευθύνη συμμετοχής. Τον καλώ δημόσια, να συνεχίσει να προσφέρει εθελοντικά. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται το συνδικάτο καθαρή σκέψη, καθαρή άποψη, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου