Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε στο νεόδμητο δημοτικό σχολείο της Ν.Καλλικράτειας, σε κλίμα υψηλής έντασης και πολιτικών συγκρούσεων. Η ημερήσια διάταξη προέβλεπε 6 θέματα, αλλά δεν προλάβαμε ποτέ να τα συζητήσουμε, καθώς τα εκτός ημερησίας ήταν φλέγοντα.

Θέμα των ημερών, για όσους είχαν ενημέρωση, δηλαδή για όσους λαμβάνουν τη σχετική αλληλογραφία ή σε όσων τα σχολεία εκτυπώνονται και αναρτώνται τα κείμενα παρατάξεων και αιρετών, ήταν η σύγκρουση των 2 αιρετών μας. Του Βογιατζή Χρήστου από τη Δ.Α.Κ.Ε. και του Αμπελίδη Αναστάσιου από την Π.Α.Σ.Κ. Οι δύο συνάδελφοι και εκπρόσωποί μας στο ΠΥΣΠΕ του Ν.Χαλκιδικής, ξιφούλκησαν δια αλλεπάλληλων ανακοινώσεων  για ένα σημαντικό ζήτημα που προέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Παρ’ ότι τα θέματα των αιρετών δεν προβλέπεται να συζητούνται εντός του Δ.Σ. το ενδιαφέρον όλων ήταν υψηλό, προκειμένου να πληροφορηθούμε τελικά τι ακριβώς συνέβη και κυρίως τι συνέβαινε από τους 2 αιρετούς μας τα τελευταία χρόνια που μας εκπροσωπούν εντός ΠΥΣΠΕ. (Προς ενημέρωσή σας, διαβάστε τις ανακοινώσεις των συναδέλφων και εκπροσώπων μας στο ΠΥΣΠΕ, από τα κείμενα των οποίων, εξάλλου, θα αντλήσω και στοιχεία παρακάτω).

1) Ο αιρετός της Δ.Α.Κ.Ε. λοιπόν, Βογιατζής Χρήστος, καταγγέλλει (15/11/2012) τον αιρετό της Π.Α.Σ.Κ. Αμπελίδη Αναστάσιο πως έπληξε ‘’παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου το κύρος του ΠΥΣΠΕ και την ηρεμία της εκπαιδευτικής κοινότητας της Χαλκιδικής’’.
Σχόλιο α):  Καμία ανακοίνωση του συλλόγου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου με πρωτοβουλία του συναδέλφου ωστόσο.
Σχόλιο β): Αλήθεια τόσο πολύ τον ενδιαφέρει η ‘’ηρεμία της εκπαιδευτικής κοινότητας’’; Τόσο πολύ κόπτεται να συντηρηθεί η αποχαυνωτική στάση που σημειώνεται σε όλα τα επίπεδα (συνελεύσεις, επικοινωνία συναδέλφων και σχολείων με Δ.Σ., συμμετοχή στις απεργίες κλπ);            
2) Ο ίδιος συνάδελφος αιρετός της Δ.Α.Κ.Ε. μας ενημερώνει επισήμως πως ‘’δεν κοινοποιήθηκαν τα θέματα του υπηρεσιακού συμβουλίου τρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση, αλλά την ώρα έναρξης της συνεδρίασης αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα της ενημέρωσης και της προετοιμασίας των μελών για το συμβούλιο’’.
Σχόλιο α): Αλήθεια συνάδελφε, γιατί τότε δεν κατήγγειλες την τακτική του ΠΥΣΠΕ και να αποχωρήσεις;
Σχόλιο β): Είναι ή όχι αληθές αυτό που ειπώθηκε από τους 2 αιρετούς εντός της συνεδρίασης του Δ.Σ. πως ποτέ δεν έλαβαν επίσημα, έγγραφη, πρόσκληση, αλλά προφορικά (τηλεφωνικά) ενημερωνόντουσαν για τα θέματα, υπερβαίνοντας ‘’τυπολατρικές’’ διαδικασίες; Ναι, είναι αυτοί που κόπτονται ξάφνου για τις διαδικασίες σήμερα, αλλά παρακάτω θα δούμε τους πραγματικούς λόγους και ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ‘’ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΚΩΝ’’ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.

3) Η απάντηση του έτερου αιρετού δεν άργησε. Ο ‘’Βουλευτής ομίλησε, αλλά δεν απήντησε’’. Μας ενημερώνει ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ λοιπόν ο συνάδελφος αιρετός της Π.Α.Σ.Κ. Αμπελίδης Αναστάσιος τον έτερο αιρετό ως ΨΕΥΤΗ (προφανώς αυτός που ‘’επιστρατεύει ανακρίβειες’’ ή ψεύτης είναι ή δόλιος. Οπότε θα προτιμήσουμε το μη χείρον ως βέλτιστον). Συνεχίζει ο εκλεκτός συνάδελφος τις αποκαλύψεις με ερωτήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τον αιρετό Βογιατζή Χρήστο: ‘’Μήπως, εκτελώντας παραταξιακή και κομματική υπηρεσία, αναζητά τον Δούρειο Ίππο για την αντικατάσταση των μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου…;’’
Σχόλιο α): Αντιλαμβάνεστε συνάδελφοι τη βαρύτητα της καταγγελίας; Εντοπίζετε την σαφή υπόνοια προς τον έτερο αιρετό για διάθεση χειραγώγησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου;

Κάπου εκεί πιστέψαμε πως ολοκληρώθηκε ο κύκλος δίχως sequel. Αλλά όχι! Συνέχισαν να ταράζουν την ‘’ΗΡΕΜΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ’’ (κατά Βογιατζή Χρ.) με νέες ανακοινώσεις, τροφοδοτώντας τη συζήτηση με νέες αποκαλύψεις και στοιχεία.

Το ‘’Μέρος Β’’ ξεκίνησε από τον αιρετό της Δ.Α.Κ.Ε. Βογιατζή Χρήστο υπό τον τίτλο ‘’Ο Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής σε ρόλο «κυβερνητικού» εκπροσώπου…’’. Επειδή δεν πιστεύω πως εννοούσε τον εαυτό του, παρ’ ότι από ότι θυμάμαι η Δ.Α.Κ.Ε. πρόσκειται πολιτικά στην κυβερνητική πλειοψηφία και επειδή πιστεύω πως δεν έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει και τον εαυτό του, προφανώς κατηγορούσε τον έτερο αιρετό της Π.Α.Σ.Κ. Αμπελίδη Αναστάσιο. Τι του καταλογίζει στο ‘’Πλαστικά ξίφη Νο2’’; Τον καταγγέλλει αρχικά ως εκπρόσωπο της Διοίκησης, καθώς κατά τα γραφόμενά του ‘’…αναρωτιέμαι αν είναι ανακοίνωση του αιρετού ή της διοίκησης που μάταια προσπαθεί να τη δικαιολογήσει για τις παράνομες αποφάσεις της’’. Η ύψιστη κατηγορία για έναν ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ προς έναν επίσης ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ είναι ακριβώς αυτή. Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Θυμηθείτε όμως, ο ίδιος (Βογιατζής Χρήστος), δεν προέβη σε καταγγελία εντός ΠΥΣΠΕ και αποχώρησή του, αλλά νομιμοποίησε τη διαδικασία και έφυγε…αφού ολοκληρώθηκε βέβαια το ΠΥΣΠΕ… Άρα, ο συνάδελφος Βογιατζής Χρ. ουσιαστικά με τις ανακοινώσεις του, πέραν των καταγγελιών του, ουσιαστικά βγαίνει, αυτό που λέγαμε στο στρατό, ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΣ. Νομιμοποίησε τη διαδικασία δια παρουσίας του εντός ΠΥΣΠΕ και μετά βγήκε ως καταγγέλλων.

Για να μην σας κουράσω με τα sequel του ‘’Πλαστικά ΞΙΦΗ Νο2’’, θα κρατήσω από τα κείμενά τους στη συνέχεια την πρόκληση – πρόσκληση του Βογιατζή Χρ. προς τον Αμπελίδη Αν. να ζητήσουνε ‘’μαζί από τον δ/ντή εκπαίδευσης τις βαθμολογίες της επιτροπής αξιολόγησης των διευθυντών, το καλοκαίρι του 2011, για να δουν όλοι οι συνάδελφοι ποιοι τσαλαπάτησαν, βάναυσα, τις προσωπικότητες των συναδέλφων’’ και φυσικά την αποφασιστικότητά του πως ‘’Εάν δεν δεχτεί ο έτερος αιρετός θα ενημερώσω τους συναδέλφους μόνος μου’’, προκαλώντας τον και εγώ με τη σειρά μου ‘’Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα’’.  Από τη δεύτερη ανταπάντηση του Αμπελίδη Αν. δεν κρατώ τίποτα, αφού δεν έδωσε τροφή για συνέχεια, κρατώντας χαμηλούς, ίσως και ενωτικούς τόνους.

ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. – ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ SEQUEL

1) Ενημερωθήκαμε άπαντες και καταγράφηκε στα πρακτικά του Δ.Σ. πως οι δύο εκλεκτοί συνάδελφοι και αιρετοί μας ΔΕΝ έχουν λάβει ποτέ πρακτικά του ΠΥΣΠΕ για να τα δουν ή να τα μελετήσουν! Ο ένας εκ των δύο ουσιαστικά μας κατήγγειλε πως τα ζήτησε πριν από δύο χρόνια ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ και δεν τα έλαβε! Ο συνάδελφος που επαίρεται για τη συνδικαλιστική του εμπειρία, δεν έλαβε στα τόσα χρόνια εκπροσώπησής μας τα πρακτικά των αποφάσεων του οργάνου και δεν κατέθεσε ΠΟΤΕ  ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΑΙΤΗΣΗ! Ο έτερος συνάδελφος προφανώς δεν το θεώρησε ως σημαντικό ζήτημα και δεν υπέβαλλε αντίστοιχο αίτημα, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ. Προφανώς θεώρησε πως και αυτό το ζήτημα έγκειται στα ‘’τυπολατρικά’’ του συστήματος. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ συνάδερφοι για τη στάση σας και κυρίως για την αποφασιστικότητά σας. Καταγράφηκε, θα αξιολογηθεί στο μέλλον!
Επ’ αυτού προτάθηκε από εμένα να υποβληθεί κοινή τους αίτηση άμεσα και να δοθεί δια δικαστικού επιμελητή στη Δ/νση Εκπαίδευσης, καλύπτοντας τη δαπάνη το ταμείο του συλλόγου (δικηγόρος 100 με 150 ευρώ και δικαστικός επιμελητής 50 με 75 ευρώ). Οι δύο αιρετοί μας αρνήθηκαν την πρόταση, καθώς την έκριναν ΟΜΟΦΩΝΑ ως παράνομη (προφανώς έχουν και νομικές γνώσεις) διότι τα πρακτικά (κατά δική τους ακριβή λεκτικά δήλωση) ‘’δεν δίνονται σε κανέναν (!!!) καθώς υπάρχουν προσωπικά δεδομένα συναδέλφων’’, περιορίζοντας τη μαχητικότητά τους, στην υπόσχεση πως θα ζητήσουν να τα δουν. Χαίρομαι, αν υπέβαλλαν σήμερα 21 Νοεμβρίου 2012 αίτηση να δουν τι ψήφιζαν, τι αποφάσιζαν και πού συμμετείχαν, μετά την παρακίνησή μας. Αναμένω την αίτησή τους όμως κιόλας. Έστω και μετά από χρόνια συμμετοχής τους στο ΠΥΣΠΕ.

2) Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για ‘’ύποπτες’’ κινήσεις στελεχών εκπαίδευσης, στην κάθετη διοικητική και παιδαγωγική δομή, που του αναφέρθηκαν, στο θέμα της αξιολόγησης και οι οποίες ουσιαστικά λειτουργούν ‘’εκβιαστικά’’ και ‘’τρομοκρατούν’’ συναδέλφους. Πρότεινε δε, την έγγραφη καταγγελία του Δ.Σ. προς τα στελέχη αυτά.

Αντιπρότεινα, να ξεπεράσουμε φήμες, αναμνήσεις, προσωπικές εκτιμήσεις, ανεμόμυλους και ψιθύρους, δίνοντας αποφασιστική απάντηση σε όσους προέβησαν σε αντίστοιχες ενέργειες, αλλά κυρίως σε όσους παρέχουν το δικαίωμα στον εκφοβισμό μας. Ως μόνη λύση και κυρίως κάλυψη όλων των συναδέλφων, πρότεινα, την κατάθεση αγωγής για προσβολή προσωπικότητας και συνάμα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον κατά παντός υπευθύνου, κατονομάζοντας Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γ.Γραμματείς, Περιφερειακούς Δ/ντές, Δ/ντές Εκπαίδευσης και Στελέχη Εκπαίδευσης (ουσιαστικά την κάθετη διοικητική και παιδαγωγική δομή) για την πρόταση διαλόγου επί της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και οιουδήποτε αποπειραθεί να προβεί σε αξιολόγηση σε μελλοντικό νόμο, Π.Δ. Υπουργική Απόφαση ή άλλη πράξη. Ζήτησα δε, προκαλώντας με τη σειρά μου, η αγωγή να φέρει τις ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. Στην πρότασή μου συμφώνησε ουσιαστικά ένας και μόνο συνάδελφος, διευρύνοντας το πλαίσιο αγωνιστικότητάς μας με ένα κείμενο δέκα σημείων – καταγγελιών για τη συνολική επίθεση του Υπουργείου Παιδείας εναντίον μας.

Συνάδελφος Χ:  ‘’Δεν αντέχει το ταμείο μας τέτοιες ενέργειες. Σε κάθε Δ.Σ. καταθέτεις πρόταση αγωγής κλπ. Τι είναι αυτά που λες! Να απευθυνθούμε στη Δ.Ο.Ε. που έχει εργατολόγο και νομική υποστήριξη. Δεν είναι δική μας δουλειά’’.  

Συνάδελφος Ψ: ‘’Δεν μπορούμε να υπερβούμε το δευτεροβάθμιο όργανό μας, τη Δ.Ο.Ε. πρέπει να κινητοποιήσουμε πρωταρχικά τη Δ.Ο.Ε. να αναλάβει δράση’’.

Ο Συνάδελφος Ψ προσπάθησε να συγκεράσει την πρότασή μου με την ανάγκη στήριξης του δευτεροβάθμιου οργάνου μας και για το λόγο αυτό η πρόταση ενημέρωσης της Δ.Ο.Ε. και προσδιορισμού συγκεκριμένου χρονικού ορίου αναμονής μας για την κατάθεση αγωγής κατά παντός υπευθύνου για προσβολή προσωπικότητας (με αφορμή την αξιολόγηση) αποτέλεσε την τελική πρόταση προς ψηφοφορία που έλαβε 6 θετικές ψήφους.

Αρνητική ψήφος δεν υπήρχε, ο έβδομος, συνάδελφος Χ, απεχώρησε για προσωπικούς λόγους, προτού τεθεί η πρόταση προς ψηφοφορία και ενώ είχε ήδη διαμορφωθεί, όπως πιστοποιούν τα πρακτικά του Δ.Σ. της 20ης Νοεμβρίου 2012.

Στο πλαίσιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ που ασκώ με τη δύναμη 66 συναδέλφων, θα ενημερώνεστε εκτενώς, διεξοδικά και αληθινά για όσα συμβαίνουν. Για το λόγο αυτό και επειδή δεν εξαντλήθηκε το Δ.Σ. της 20ης Νοεμβρίου, θα επανέλθω με διαλόγους και θέσεις που θα ανοίξουν νέες δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου