Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ''RENT Α ROOM WEEK''

Καλή χρονιά, έστω και καθυστερημένα. Δεν είμαι του παλαιού ημερολογίου, τυγχάνει να είναι 13 Ιανουαρίου σήμερα. Με αφορμή τη ''Λευκή Εβδομάδα'' που προωθεί η κυβέρνηση, γράφω ορισμένες σκέψεις και προβληματισμούς, με έντονη διάθεση σαρκασμού, μιας και εκεί που η λογική τελειώνει, ξεκινά η συγκυβέρνηση. 

Εδώ και δύο μέρες τώρα έχει διαρρεύσει η πληροφορία για τη ''Λευκή Εβδομάδα'' σε site, blogs και ορισμένες εφημερίδες, τουλάχιστον στην ψηφιακή τους έκδοση. Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί ''Λευκή Εβδομάδα'', ας κάνουν τη σχετική αναζήτηση στην google. Η αλήθεια είναι, λοιπόν, πως δεν πίστεψα τις πληροφορίες. Χθες έψαξα την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και δεν υπήρχε καμία ανάρτηση, γεγονός που με έκανε να πιστέψω πως είναι ράδιο αρβύλα, πως είναι κάλπικη η ιστορία. Γιατί; Δεκάδες επιχειρήματα υπάρχουν να υποστηρίξει κανείς και έχουν διατυπωθεί ευρέως. Θα μείνω πως ενώ πριν από ενάμιση μήνα ο Υφυπουργός ''εξάδελφος'' απέστειλε οδηγία για κατάργηση προβλέψεων του 1264/82, του νόμου πλαίσιο για το συνδικαλισμό στη χώρα μας, και συγκεκριμένα του δικαιώματος για συνδικαλιστική άδεια προκειμένου να πραγματοποιούνται οι Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μας, υπό την επίκληση επιχειρημάτων για αδικαιολόγητη απώλεια διδακτικών ωρών, ήρθε η ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ να αποδείξει την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. 

Νεόπτωχε πολίτη μιας χρεωκοπημένης χώρας, έχεις το προνόμιο της ΛΕΥΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ! Αλλά και εκεί η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ και οφείλουμε όλοι να το αναδείξουμε. Η ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ προβλέπεται μόνο για τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ! ΟΧΙ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα camping! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΞΙΚΟΤΗΤΑ! Και προτείνω! Άμεση διεκδίκηση και μιας άλλης εβδομάδας διακοπών, υπό την ονομασία RENT Α ROOM WEEK, αποκλειστικά για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ως παραγωγικό τομέα της οικονομίας μας. Εξάλλου, με τους μισθούς που παίρνουμε, με την ανεργία που υπάρχει, με την υπερφορολόγηση, μόνο σε Rent Room μπορούμε να πάμε, ΟΤΑΝ μπορούμε να πάμε. 

Προτίθεμαι να καταθέσω τη σχετική πρόταση στην Ένωση Ενοικιαστών Δωματίων Ελλάδος, διεκδικώντας ισόνομη οικονομική πολιτική απέναντί τους!

Κατά τ' άλλα...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..με αυτούς που μπλέξαμε, αλλά φέτος θα ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΕΛΠΙΖΩ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ RENT Α ROOM WEEK

2 σχόλια:

  1. θα ξεμπλέξουμε λες;;;
    ωριμάσαμε μήπως;;;;
    μπα....βαθιες ρίζες υπάρχουν ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλεις η αισιοδοξία μου, θέλεις η σφοδρή επιθυμία μου, θέλεις η Πρωτοχρονιά σήμερα (εδώ που μένω οι του παλαιού ημερολογίου κάνουν γιορτή...), δεν μπορεί κάτι να θα αλλάξει...προς το καλύτερο! Οι βαθιές ρίζες καίγονται! Και όταν δείχνουν αντοχή...ΞΥΛΩΝΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή