Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε μια σειρά θεμάτων, πιθανώς όχι με λογική σειρά ή ιεραρχικό ενδιαφέρον για όλους. Θεωρώ, ωστόσο, πως τα μηνύματα θα παραληφθούν από τους αποδέκτες. Πρόκειται για διαφορετικά θέματα, με διαφορετικούς αποδέκτες. Καθένας ή κάποιοι μπορεί να εντοπίσουν το δικό τους μήνυμα. 


1) Από τον Νοέμβριο και μετά δεν γράφω τακτικά, όσο τουλάχιστον συνήθιζα να γράφω. Μου το θέσατε ορισμένοι συνάδελφοι. Άλλοι το απέδωσαν στην ανάληψη της Προεδρίας του Συλλόγου...Άλλοι στην κόπωση. Οφείλεται αποκλειστικά στην ενασχόλησή μου με το Δ.Σ. και τη βούλησή μου να προσπαθήσω με κάθε μου συνδικαλιστική δύναμη στην ΕΠΑΝΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ. Όσα πιθανώς ''χάσατε'' ως ενημέρωση, ΟΧΙ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ, όπως αποκαλούν ορισμένοι την ενημέρωση δίχως στεγανά και για όλα τα θέματα, πρακτικές και επιλογές, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ. Θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε τα πάντα. Για τη διαδικασία συγκρότησης Δ.Σ. από τις 5 Νοεμβρίου (ημέρα εκλογικής διαδικασίας Συλλόγου) έως τις 2 Δεκεμβρίου, για τη θέση κάθε παράταξης και προσώπων φυσικά, για προτάγματα, διακυβεύματα και ιεραρχήσεις. Έχει ενδιαφέρον να συζητήσουμε για πολλά θέματα, αλλά όταν θα είναι η σωστή ώρα. 

2) Η εκλογή του ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ήταν η αρχή. Δεν κάνουμε πίσω.  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Όσοι ακόμα, ΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, θέλουν να μιλήσουν για μένα, ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ. Δεν μπορεί να μιλάνε για ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΕΣ και να αποδεικνύονται λάτρεις του κουτσομπολιού. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. Και ξαναλέω, ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ. Δεν θέλω να κάνω καριέρα ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ή ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. Αλλά αν μου προκύψει και αυτό, ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΥ. Αν ακόμα δεν το αντιληφθήκατε, ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ.

3)  Σήμερα πήγαμε στην Βέροια για την εκδήλωση της ΔΟΕ. Το Δ.Σ. και άλλοι 4 συνάδελφοι. Από ολόκληρη Χαλκιδική και παρά τη βούληση του Συλλόγου να βάλει λεωφορείο, δήλωσαν μόνο 4 συνάδελφοι την επιθυμία να μεταβούν στη Βέροια. Ερωτήσεις πολλές και κάποιες σκληρές. Τις ξέρετε όλοι. Γιατί ρε συνάδελφοι; Δεν έχουμε να μάθουμε τίποτα καινούργιο. Τα ξέρουμε όλα; Είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε και θεωρούμε χαμένη τη μάχη, αλλά και την ενημέρωσή μας; Σας παροτρύνω να διαβάσετε στο site του Συλλόγου www.sechal.gr τμήματα των εισηγήσεων των 2 καθηγητών, θα βρείτε ενδιαφέρουσες αναλύσεις. Για να μην τρώμε εύκολα το δόλωμα ''παντού υπάρχει αξιολόγηση, γιατί όχι και σε εμάς''. Το γνωστό επιχείρημα του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ που προσπάθησα στην ακύρωση του σεμιναρίου της Ποτίδαιας να αναλύσω, όπως και στην εκλογοαπολογιστική του Νοεμβρίου, αλλά κάποιοι έκαναν φασαρία για να μην ακουστώ! Εξάλλου είναι γνωστό, οι ΑΔΕΙΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ. Είναι αυτοί που τα μεταπτυχιακά και τις διατριβές τις απαξιώνουν θεωρώντας τες ''βισματικές''... Είναι αυτοί που δεν θέλουν ιδεολογική συζήτηση, βιβλιογραφική ανασκόπηση. Θέλουν ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ μόνο. ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

4) Το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και οι υποψήφιοί του, δεχθήκαμε επιθέσεις από την ημέρα των εκλογών. Σε προσωπικό, σε υπηρεσιακό και δεν ξέρω σε τι άλλο επίπεδο. Μας ρώτησαν σε πόσες απεργίες πήραμε μέρος τα προηγούμενα χρόνια. Μας αποκάλεσαν, κάποιους εξ ημών, βολεμένους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ: ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΛΑ! Αλλά όταν λέμε ΟΛΑ, εννοούμε ΟΛΑ. Σήμερα μιλώντας με έναν συνάδελφο, μου είπε πως όποιος ανακατεύεται με τα συνδικαλιστικά, γίνεται εύκολα ανοικτό βιβλίο που όλοι ψάχνουν γενιές δεκατέσσερις να βρουν τα άπλυτά του. Είναι αυτοί που θα έκαναν τούμπες και παράλληλα τουμπεκί για να πάμε με το ''μέρος'' τους. Είναι αυτοί που αν πηγαίναμε ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, θα ξεχνούσαν τα ΠΑΝΤΑ. 


Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου