Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΕΡΟΣ Α΄
Η εβδομάδα βαδίζει ήσυχα στην Ελλάδα του 2021. Είναι Τετάρτη και οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων ξεκινούν από νωρίς για τα σχολεία τους. Εξάλλου οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και τοποθετήσεις έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη Ιουνίου και τα σχολεία λειτουργούν με πλήρες προσωπικό. Ξεκινάς βάζοντας βενζίνη στο αυτοκίνητό σου, αγορασμένο την τελευταία τριετία, με τιμή 1 ευρώ το λίτρο, μιας και οι πλατφόρμες εξόρυξης του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας εξασφαλίζουν πετρελαϊκή επάρκεια και μάλιστα εξαγωγές στις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης. 


Φθάνεις νωρίς στο σχολείο σου, εξάλλου έχουν περάσει και τόσα χρόνια από το κρίσιμο, αλλά επιτυχές τελικά, σωτήριο έτος 2013, έχοντας συγκεντρώσει μόρια ικανά να σε φέρουν κοντά στο σπίτι σου. 
Η οργάνωση του σχολείου είναι πραγματικά άρτια. Όλοι οι συνάδελφοι στις θέσεις τους, ο θεσμός του αναπληρωτή έχει κατηργηθεί εξάλλου, υλικά και βιβλία στις θέσεις τους, ο προσωπικός σου υπολογιστής στο γραφείο σου και εσύ έτοιμος να ξεκινήσεις ένα ακόμα ακαδημαϊκό έτος. 
Ο μισθός σου έχει καταβληθεί στις 26 Αυγούστου και ενώ στις 13 θα καταβληθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο, εσύ ήδη έχεις στην τσέπη σου 500 ευρώ από τον προηγούμενο μήνα. Έφτιαξαν τα οικονομικά της χώρας, επιτέλους μετά από δέκα χρόνια λιτότητας και ''πόνου'' όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός σου στα εγκαίνια της ΔΕΘ το 2013. Πάει πέρασε όμως και στην τελική ΣΩΘΗΚΑΜΕ. 
Αλλά να πέσει τόσο μέσα ο γάτος! Σαν χθες θυμάσαι που εκείνο το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 τον έβλεπες να σου ανακοινώνει αισιόδοξα πως με τη συμπλήρωση 2 αιώνων από την εθνική ανεξαρτησία θα τελείωνε η εξάντλησή σου. Σαν χθες θυμάσαι πως εκείνη τη συνέντευξη την είχες δει στο καράβι για τα Δωδεκάνησα, πηγαίνοντας να αναλάβεις υπηρεσία, μιας και στις αποσπάσεις της προηγούμενης ημέρας δεν στάθηκες αρκετά ''τυχερός''. Πω πω, τί ήταν κι εκείνο. Άφησες παιδιά, γυναίκα/άντρα, φόρτωσες αγχωμένα το αυτοκίνητο και ξεκίνησες με 100 ευρώ για το ταξίδι στην άγονη γραμμή. Πήγαινες στην Χάλκη να υπηρετήσεις τη θέση σου. Δεν είχες άλλη επιλογή τότε, με άνεργη/ο γυναίκα/άντρα και 2 παιδιά. Πόση οικονομία έπρεπε να κάνεις και φέτος για να ''βγεις οικονομικά''. Αλλά άξιζε τον κόπο! Θυμάσαι την πολιτική ηγεσία να σου μιλάει για διαρθρωτικές αλλαγές και εξορθολογισμό και θύμωνες. Θυμάσαι τους συνδικαλιστές σου να παίζουν τους ήρωες στο ΚΥΣΠΕ και να σου πετάνε τη μπάλα του αγώνα και της διεκδίκησης. Τους θυμάσαι να σου λένε πως ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ και ήθελες να τους ''χειροτονήσεις'' να αγιάσουν. Ήρωες αυτοί, δειλός εσύ. Έτσι εξηγείται γιατί εσύ έπαιρνες 840 ευρώ και αναγκαζόσουν να πας τελευταία στιγμή στα Δωδεκάνησα, όταν αυτοί είχαν τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ. 
Αλλά πάει πέρασε ο εφιάλτης. Δύσκολα χρόνια, αλλά να, σήμερα όλα έφτιαξαν. Άλλαξαν τα πράγματα στη χώρα αυτά τα χρόνια. Τα θρησκευτικά παρέμειναν ευτυχώς στο πρόγραμμα των σχολείων, αλλά όλα τ' άλλα άλλαξαν. Επιτέλους είδες φως στο τούνελ. 

Ουδατζής Νικόλαος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά
Υποψήφιος για διαθεσιμότητα/μετάταξη/εφεδρεία/απόλυση/ανεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου