Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 24 & 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ;;;

Συνάδελφοι, σχετικά με την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου δεν υπήρξε χρόνος προετοιμασίας της κατά τα προηγούμενα πρότυπα, αλλά τα προβλήματα είναι γνωστά και βιωμένα απ' όλους, ώστε κάθε ζύμωση να επαναλαμβάνει γνωστά σε όλους προβλήματα. Ουσιαστικά η 48ωρη απεργία είναι η συνέχεια της προήγουμενης εβδομάδας με την 5μερη της ΟΛΜΕ και την 48 της ΑΔΕΔΥ. Έχω την εντύπωση πως αποτελεί και το τέλος των κινητοποιήσεων έως τον Οκτώβριο, οπότε και θα επιδιωχθεί μια πανελλαδική πολιτική απεργία 24ωρη ή 48ωρη. 


Στον κλάδο μας, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Ν.Χαλκιδικής τα ποσοστά απεργίας στην 48ωρη της προηγούμενης εβδομάδας καταγράψαμε 72% την πρώτη ημέρα και 52% τη δεύτερη. Ικανοποιητικά τα ποσοστά; Δεν νομίζω να ικανοποιούν κανέναν. Στα μέσα της πενθήμερης απεργίας των συναδέλφων της ΟΛΜΕ, με όσα συμβαίνουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και όσα πρόκειται να συμβούν εναντίον μας, είναι δυνατόν να αποτιμούνται ως θετικά αυτά τα ποσοστά; Και αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς θα έπρεπε να συζητήσουμε και για την έκτακτη γενική συνέλευση της προηγούμενης Πέμπτης, στο 1ο Δ.Σχ. Νέων Μουδανιών. Από ένα σύνολο 600 μελών στο σύλλογό μας, ενδιαφέρθηκαν ή μπόρεσαν να παρευρεθούν μόλις 55 μέλη. Ευθύνες παντού και ετεροβαρείς. 

Ας επιστρέψουμε στην αυριανή και μεθαυριανή όμως απεργία της ΑΔΕΔΥ που υποτίθεται πως θα είχε και τη στήριξη της ΓΣΕΕ για να δούμε τις πολιτικάντικες μεθοδεύσεις που τελικά υπονομεύουν κάθε αγωνιστικό πλαίσιο. 

Σας παραθέτω το τμήμα του σημερινού Δελτίου Τύπου της ΓΣΕΕ προς προβληματισμό και πολιτικό στοχασμό...

''Μετά την είδηση που αναπαράχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πραγματοποίηση από την ΓΣΕΕ 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Τρίτη, σας ενημερώνουμε ότι:
1. Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τρίτη, με δεδομένο το γεγονός ότι η Συνομοσπονδία για τη συνέχιση του αγώνα αναμένει τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών μελών της βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της''.

Και τώρα η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απόφαση της ΓΣΕΕ προς προβληματισμό και πολιτικό στοχασμό...

''Είναι φανερό, πως δεν εξασφαλίζονταν ούτε στο ελάχιστο οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη η απεργία'' [...] ''Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρότασή τους για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία μέσα Οκτώβρη'' [...] ''Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στη συνειδητή υπονομευτική και εκφυλιστική αυτή τακτική. Άλλωστε, υπάρχει εμπειρία και παλιά και πρόσφατη. Αυτοί που πρωτοστατούν στο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις, πρωτοστατούν και στην απεργοσπασία στους διάφορους κλάδους. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρότασή τους για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία μέσα Οκτώβρη, που θα συζητηθεί πλατιά στα Σωματεία, στους εργαζόμενους, έτσι που να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων'' [...] ''Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και γενικότερα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό από δυνάμεις, όπως η Αυτόνομη Παρέμβαση και τους κολαούζους της, που θέλουν να υποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ''. 

Ξαναδιαβάστε και βρείτε μόνοι σας την άκρη του νήματος. Στην πιο δύσκολη στιγμή του συνδικαλιστικού κινήματος οι κομματικές ή μικροκομματικές επιλογές και τακτικές κυριαρχούν. Αν αυτοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων, ας φανούμε εμείς ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερβούμε τις συνδικαλιστικές μας ''ηγεσίες''. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά