Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 
Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συνάδελφοι νηπιαγωγοί, 
κοινή είναι η αντίληψη μεταξύ μας, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις μας, πως ο κλάδος των Νηπιαγωγών υποεκπροσωπείται στους συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξαιτίας διαφόρων λόγων. Σημαντικοί ή όχι οι λόγοι αυτοί, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο σταθερά. Υποεκπροσώπηση των νηπιαγωγών στους συλλόγους εκπαιδευτικών. Απουσιάζουμε από Γενικές Συνελεύσεις, απέχουμε από αρχαιρεσίες οργάνων και εκπροσώπων, παραμένουμε ουραγοί στην ανάδειξη των προβλημάτων μας, αναμένοντας καρτερικά και ουτοπικά να μας εκπροσωπήσει κάποιος, οιοσδήποτε, ένας άλλος που δεν γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου από ''πρώτο χέρι''.
Η συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση ανύπαρκτη, ουραγοί των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα. Συμβαίνουν λίγα πράγματα για εμάς, δίχως εμάς και ακόμα χειρότερα δεν διεκδικούμε τίποτα. Αρκούμαστε σταθερά σε μια υποτονική διεκδίκηση των αιτημάτων μας, ασκώντας συχνά άδικη κριτική στους αιρετούς εκπροσώπους μας στα θεσμικά όργανα της διοίκησης. 
Στις επικείμενες αρχαιρεσίες του συλλόγου μας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, υπέβαλλα ήδη την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, διεκδικώντας εκπροσώπηση του μεγάλου κλάδου μας και των μεγαλύτερων ακόμα προβλημάτων μας. 

Προσωπικές ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και ΘΕΣΕΙΣ της υποψηφιότητας
1. Ανεξάρτητη υποψηφιότητα γιατί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ και ΔΡΑΣΗ δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των παρατάξεων που πρόσκεινται σε κόμματα. 
2. Ανεξάρτητη υποψηφιότητα γιατί οι ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ και ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΕΙΣ διχάζουν τους εκπαιδευτικούς και ακυρώνουν πρωτοβουλίες και στόχους κοινά αποδεκτές. 
3. Ανεξάρτητη υποψηφιότητα, αλλά ΟΧΙ προσωπικές στρατηγικές και επιλογές. Τα θέματα των Δ.Σ. θα τίθενται προς ενημέρωση των συναδέλφων, επιτρέποντας την έκφραση όλων των απόψεων με ανοικτό ψηφιακό διάλογο και τελικά διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κάθε ζήτημα που αφορά τον κλάδο. Ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες και όχι προσωπικές ή κομματικές επιλογές και στρατηγικές. 
4. Ανεξάρτητη ατομική υποψηφιότητα σήμερα, αλλά στόχος για συλλογικό ψηφοδέλτιο στο μέλλον, εφόσον δεν επιτευχθεί η κατάκτηση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ. Το ζήτημα του ενιαίου ψηφοδελτίου (ενιαίος κατάλογος υποψηφίων και όχι παραταξιακά ψηφοδέλτια) θα τεθεί στο επόμενο Δ.Σ. προς ψηφοφορία και αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας. 
5. Ανεξάρτητη ατομική υποψηφιότητα που θα ΕΛΕΓΧΕΙ πραγματικά τη διοίκηση και όχι προσχηματικά για επικοινωνιακούς λόγους. 
6. Ανεξάρτητη ατομική υποψηφιότητα που θα ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με τους συναδέλφους - εκπροσώπους των άλλων ψηφοδελτίων, καθώς οι κατακτήσεις και οι αναγκαίες αλλαγές είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ υπόθεση.
7. Ανεξάρτητη ατομική υποψηφιότητα για να ακουστεί ο κλάδος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δυνατά και πειστικά.
8. Ανεξάρτητη ατομική υποψηφιότητα για ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ των συναδέλφων για κενές θέσεις, μοριοδοτήσεις, αποσπάσεις, επιμορφώσεις, ερευνητικά προγράμματα κ.α.
9. Ανεξάρτητη υποψηφιότητα για ανάδειξη των ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ.
10. Ανεξάρτητη υποψηφιότητα για ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Όχι συνθήματα, όχι υποσχέσεις, μόνο την ΑΛΗΘΕΙΑ και μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ έως ότου γίνουμε πολλοί και διεκδικήσουμε δομικές θεσμικές αλλαγές.

Νίκος Ουδατζής
Νηπιαγωγός ΠΕ60
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νέου Μαρμαρά
Κινητό: 6947898645
E-mail: pe60xalkidikis@gmail.com  και  noudatz@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου