Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Είναι τουλάχιστον ασαφές το πλαίσιο σχετικά με τη στελέχωση των ομάδων εργασίας στα νηπιαγωγεία και στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία. Πριν από λίγο μίλησα με υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας στο τηλέφωνο που αναφέρεται στο από 10.12.2013 έγγραφο. 
Παρ' ότι στην πρώτη σελίδα ορίζεται ξεκάθαρα πως ''Η εφαρμογή της ΑΕΕ στα σχολεία είναι υποχρεωτική και την ευθύνη υλοποίησης έχουν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με την επιστημονική /παιδαγωγική στήριξη των Σχ.Συμβούλων και τη διοικητική των Δ/ντών Διευθύνσεων'' και ενώ παρακάτω ορίζεται πως η εφαρμογή περιλαμβάνει: 

''1. Γενική εκτίμηση της εικόνας του σχολείου.
2. Επιλογή και διαμόρφωση Σχεδίου Δράσης για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2014-15.
3. Ετήσια έκθεση αξιολόγησης του σχολείου''
η καθοριστική παράγραφος είναι στην 3η σελίδα, όπου και αναγράφεται: 
''Κατά το φετινό σχολικό έτος η Έκθεση της Γενικής Εκτίμησης και η Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης ταυτίζονται. Η Ετήσια Έκθεση αποτελεί μια σύντομη και περιεκτική αποτύπωση της Έκθεσης Γενικής Εκτίμησης. Η Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης θα υποβληθεί από τον Διευθυντή του σχολείου ηλεκτρονικά στο Δίκτυο Πληροφόρησης της ΑΕΕ τον Ιούνιο του 2014. Θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος με οδηγίες για την αποστολή των Εκθέσεων''. 
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (3ΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ). ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ (ΒΛΕΠΕ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΠΙΤΑΞΗ" ΚΑΙ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή νομικός δεν είμαι. Επειδή κανένας δεν μπορεί να πάρει κανέναν στο λαιμό του. Επειδή διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε όλοι τα ίδια πράγματα και δυσκολευόμαστε να βγάλουμε άκρη σας ενημερώνω. ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΑΦΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ...
[Σημείωση 2 Απριλίου 2014, ώρα 20:10: Αφαίρεσα το link του εγγράφου της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής για λόγους υπηρεσιακούς, μετά από παρότρυνση δικηγόρου...Μπορώ να το στείλω σε οιονδήποτε μου το ζητήσει με ηλεκτρονική αλληλογραφία. Δυστυχώς φτάνουμε να παίζουμε κλεφτοπόλεμο με την υπηρεσία.]

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου