Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ

Εδώ και είκοσι ημέρες τηρώ στάση αναμονής και υπομονής ως προς το συνδικαλιστικό μας όργανο, μιας και περιμένω πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα συνεδριάσει το Δ.Σ. μας. Για αύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 προγραμματίστηκε Δ.Σ. στον Πολύγυρο, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Υπενθυμίζω πως προηγούμενη συνεδρίαση έγινε στις 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013. Εν καιρώ "πολέμου", με αλλεπάλληλες βολές εναντίον του κλάδου από την πολιτική ηγεσία, με τους άλλους συλλόγους να συνεδριάζουν και να οργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις των συναδέλφων, εμείς αρκεστήκαμε στα άκρως απαραίτητα! Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ. Μιλάω, όπως όλοι, με συναδέλφους και με ρωτούν με αγωνία για την αξιολόγηση, για την κατάργηση οργανικών θέσεων, για υποχρεωτικές μετακινήσεις, για τη θέση του συνδικάτου, για δέκα άλλα θέματα και δεν γνωρίζω πραγματικά τί να τους πω. 
Και αφού ήρθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Δ.Σ. διαβάζω τα θέματα:
1. Ενημέρωση - Αλληλογραφία, 2. Δράσεις του κλάδου για την αξιολόγηση και τα πειθαρχικά, 3. Συνένωση συλλόγων ΠΕ Ν.Χαλκιδικής, 4. Πρόγραμμα "ΕΥΖΗΝ". 

Πάρτε το απόφαση: "ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ". Θα κουβεντιάσουμε όσα σας κατέθεσα σε δύο δόσεις. Μία φορά στις 9 Νοεμβρίου του 2012 και βρίσκεται στο blog μου http://pe60xalkidikis.blogspot.gr/2012/11/8-2012.html με μια σειρά θεμάτων σημαντικών κατά την αντίληψή μου και δεύτερη φορά στις 27 Ιανουαρίου 2013 με μεγαλύτερη θεματική οργάνωση και συγκρότηση (μπορείτε να τα δείτε στο link pe60xalkidikis.blogspot.gr/2013/01/2812013.html). 
Ξανά! 
Ένα μέλος του Δ.Σ. κατέθεσε δύο φορές θέματα προς συζήτηση στο Δ.Σ. επίσημα. Όχι στο blog μου, αλλά με κατάθεση εγγράφου! Ζήτησα να πρωτοκολληθούν τα έγγραφα, αλλά είναι ήσσονος σημασίας αν έγινε. Κάποιοι στο Δ.Σ. νομίζουν πως πετώντας την μπάλα στην κερκίδα θα κερδίσουν χρόνο. Θα με βρείτε στα ΚΑΓΚΕΛΑ συνάδελφοι του Δ.Σ. 

ΚΑΛΩ τα μέλη του Δ.Σ. να πάρουν θέση άμεσα στο ζήτημα που έχει προκύψει και συγκεκριμένα τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ και της ΕΣΑΚ. Σας βρίσκει σύμφωνους συνάδελφοι του Δ.Σ. η τακτική αυτή; Έτσι θα πάμε ως τη Γ.Σ. του Μαϊου; Έτσι θα βρεθούμε ξανά στις εκλογές Δ.Σ. τον Οκτώβριο; Με εκκωφαντική σιωπή και ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ; 

Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, άρθρο 23, παρ.2. ''Την ημερήσια διάταξη καταρτίζει ο Πρόεδρος σε συνεργασία με το Γ.Γραμματέα, αφού λάβουν υπόψη τους συμβουλευτικά τις απόψεις των υπολοίπων μελών του Δ.Σ.". 
Και ρωτάω ξανά τον Πρόεδρο και τον Γ.Γραμματέα:
1. Έχετε κατατιθεμένες προτάσεις προς συζήτηση από άλλα μέλη του Δ.Σ.;
2. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ανακοινώσατε είναι πιο σημαντικά από όσα σας κατέθεσα; 
3. Σκοπεύετε αλήθεια να κουβεντιάσουμε επιτέλους σοβαρά για όσα απασχολούν τους συναδέλφους; 

Από τον Οκτώβριο που συμμετέχω, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΣΑΣ, στο Δ.Σ. ασχοληθήκαμε για ώρες, πραγματικά για ώρες, με τη διανομή μπανάνας στα σχολεία, άκουσα ΩΡΑΙΟΤΑΤΕΣ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ για τα φρούτα, τον ιδιωτικό τομέα και άλλα καταπληκτικά, ΔΙΧΩΣ ποτέ να διακόπτει κάποιος τον ομιλητή! Και έτσι πέρναγε η ώρα, μειωνόταν η ώρα για τα σημαντικά, φτάναμε τις 6 ώρες συνεδρίασης (!) και τα κυρίαρχα μένανε για...την επόμενη συνεδρίαση. Κάποιους βολεύει ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, είναι προφανές.

ΡΗΤΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ, αναμένοντας να πάρουν θέση ΕΠΙΣΗΜΑ τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. "ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ". Κάθε παρελκυστική πολιτική και τακτική στο μέλλον θα αποτελεί αιτία καταγγελίας στους συναδέλφους.

Ουδατζής Νικόλαος
ΠΕ 60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου